ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ασφυξία ήταν η αιτία των περισσότερων θανάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τον κατάλογο των στοιχείων των 92 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, τον οποίο έστειλε η ιατροδικαστική υπηρεσία στους εισαγγελικούς λειτουργούς.
Η λίστα των ιατροδικαστών περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το πού βρέθηκε το κάθε θύμα, αν ήταν απανθρακωμένο ή μη ή αν απεβίωσε σε νοσοκομείο. Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και από το θερμικό κύμα της πυρκαγιάς. Σημαντικός είναι ο αριθμός των θυμάτων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ενώ πολύ λιγότεροι- κάτω από 10- έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή στα νοσοκομεία.
Από τους 92 νεκρούς, 2 δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ο κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών βρίσκεται στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Η εισαγγελική έρευνα- την οποία διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με την εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη- θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσός: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά την βουτιά σχεδόν 4%
- Ένας αγώνας γεμάτος «Πίστη»: Ο καρκίνος, η μάχη των παιδιών, οι γονείς και η ελπίδα
- Συμφωνία μαμούθ για το στέγαστρο στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού
- Το παρασκήνιο πίσω από την πρωτόγνωρη απόφαση στο Copa Africa, ο σκιώδης παράγοντας και τι ακολουθεί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.