• Κοινωνία

    Απίστευτο: Πληρώθηκαν οι υγειονομικοί σε αναστολή – Θα πρέπει να δώσουν πίσω τα χρήματα

    • NewsRoom


    Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή οι μισθοδοσίες του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου, χωρίς φυσικά να το δικαιούνται. Τώρα, θα κληθούν να… επιστρέψουν πίσω τα χρήματα, είτε εφάπαξ, είτε σε… δόσεις.

    Στους κόλπους των υγειονομικών σε αναστολή επικρατεί αναβρασμός εξαιτίας του … ελληνικού αυτού ευτράπελου.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GR TIMES, η κυβέρνηση προχώρησε στην πληρωμή, ενώ τους είχε θέσει σε αναστολή, καθώς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει πόσοι και ποιοι θα έβγαιναν σε αναστολή μετά την 1η Σεπτεμβρίου και έτσι… τους πλήρωσε όλους! Τώρα, αναζητούνται λύσεις προκειμένου να… επιστραφεί η μισθοδοσία, ενώ για τον επόμενο μήνα το σύστημα φέρεται να μην τους περιλαμβάνει.

    Η επιστροφή των χρημάτων από τους υγειονομικούς σε αναστολή, αναμένεται να ζητηθεί ως “αχρεαστήτως καταβληθέντα”. Ωστόσο η σχετική νομοθεσία προβλέπει το δικαίωμα – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες – να μην αναγνωριστεί η οφειλή, με αποτέλεσμα ο καταλογισμός να γίνει από τις ΔΟΥ, είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις.

    “Οι συνάδελφοι έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την καταβολή ως “αχρειαστήτως καταβληθέντα” και οι οφειλές μπορούν να καταλογιστούν στην Εφορία. Έτσι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην αποπληρωμή, όπως συμφωνηθεί με την αρμόδια ΔΟΥ. Όλα αυτά τα παράδοξα βέβαια συμβαίνουν, χωρίς να αναρωτιέται κανείς πώς θα κληθούν να ανταποκριθούν οι συνάδελφοι στις υποχρεώσεις τους και στις ανάγκες των οικογενειών τους”, σημειώνει στο GR TIMES, ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης.

    Την παραδοξότητα του συστήματος, επιβεβαιώνει από την πλευρά του στο GR TIMES και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Κοροξενός. “Οι υγειονομικοί πληρωνόμαστε ανά 15 ημέρες. Η μισθοδοσία βγήκε κανονικά για όλους στις 13 Σεπτεμβρίου. Τώρα, θα κληθούμε όσοι είμαστε σε αναστολή, να τα επιστρέψουμε”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Διαβάστε επίσης

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα απολύονται οι υπάλληλοι που αρνούνται εμβολιασμό μετά την αναστολή



    ΣΧΟΛΙΑ