• Κοινωνία

    Απίστευτο: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας που αγνοούνταν 20 χρόνια μέσω του Google Maps (pics)

    • NewsRoom
    Αστυνόμος στις ΗΠΑ


    Μια απίστευτη ανακάλυψη έκαναν οι τοπικές αστυνομικές αρχές της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών όταν εντόπισαν, μέσω της εφαρμογής Google Maps το πτώμα ενός άνδρα μέσα σε ένα αυτοκίνητο, που βρισκόταν βυθισμένο σε λίμνη της περιοχής.

    Μετά την ανακάλυψη του φρικιαστικού ευρήματος, οι αρμόδιες Αρχές εξέτασαν την υπόθεση και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το άψυχο σώμα που εντόπισαν στο αυτοκίνητο ανήκει στον Γουίλιαμ Μολντ από την Λαντάν της Φλόριντα, η εξαφάνιση του οποίου είχε δηλωθεί στις 7 Νοεμβρίου 1997 και εκ τότε η υπόθεση παρέμενε ανεξιχνίαστη, καθώς δεν υπήρξε κανένα στοιχείο για το τι απέγινε ο άτυχος άνδρας.

    Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο Γουίλιαμ Μολντ είχε βγει το βράδυ πριν την εξαφάνισή του, σε νυχτερινή έξοδο σε κλαμπ και, όπως είχε καταθέσει τότε η οικογένειά του, ο 40χρονος τότε άνδρας δεν επέστρεψε ποτέ. Η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει τότε έρευνες για τον εντοπισμό του, αλλά οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό και η υπόθεση εξαφάνισής του παρέμενε μυστήριο έως και σήμερα.

    Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν το βυθισμένο αυτοκίνητο του Μολντ μέσα στη λίμνη

    Η εξέλιξη στην υπόθεση ήρθε μόλις πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου, 22 χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μολντ, όταν η αστυνομία έλαβε μια κλήση για την υπόθεση ανακάλυψης ενός αυτοκινήτου, που βρισκόταν βυθισμένο στη λίμνη Μουν Μπέι Σίρκλ στο Γουέλινγκτον. Αμέσως, οι Αρχές προχώρησαν στην ανάσυρση του οχήματος από το νερό και, κατόπιν, εντόπισαν υπολείμματα ανθρώπινου σκελετού μέσα σε αυτό.

    Τα δείγματα στάλθηκαν προς έρευνα και, μια εβδομάδα αργότερα, προέκυψε ότι ανήκουν στον Μολντ.

    Κανείς δεν είχε προσέξει το αυτοκίνητο μέσα στη λίμνη παρ’ ότι ήταν εμφανές

    Η ανακάλυψη έγινε με αφορμή την αναζήτηση ενός άνδρα της περιοχής στην εφαρμογή του Google Maps. Ο κάτοικος παρατήρησε ότι στην φωτογραφία που διαθέτει η εφαρμογή για το συγκεκριμένο σημείο της περιοχής υπάρχει ένα κίτρινο αυτοκίνητο μέσα στα σκούρα νερά της λίμνης. Ο άνδρας έπειτα, ήρθε σε επαφή με έναν σημερινό κάτοικο της περιοχή και του είπε τι είχε δει στο Google Maps. Χρησιμοποιώντας το δικό του drone, ο κάτοικος αυτός επιβεβαίωσε πως υπήρχε ένα αυτοκίνητο μέσα στην λίμνη και επικοινώνησε με την αστυνομία.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι το όχημα είναι άκρως ορατό από την αεροφωτογραφία της Google Maps, ωστόσο κανείς δεν το είχε παρατηρήσει έως τώρα. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Charley Project, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για άλυτες υποθέσεις στις ΗΠΑ, το αυτοκίνητο ήταν ορατό σε μια δορυφορική φωτογραφία στο Google Earth από το 2007, αλλά προφανώς κανείς δεν το είχε προσέξει μέχρι το 2019.

    Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν το βυθισμένο αυτοκίνητο του Μολντ μέσα στη λίμνη

    Αναφορικά με τα αίτια, που μπορεί να προκάλεσαν το δυστύχημα του Μολντ, Μιλώντας στο BBC, εκπρόσωπος του γραφείου του Σερίφη της περιοχής δήλωσε πως ο 40χρονος πιθανότατα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε στην λίμνη.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το όχημα δεν ήταν ορατό στις αρχικές έρευνες, αλλά μετά από μια μετατόπιση του νερού, άλλαξαν τα πράγματα.

    «Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι συνέβη πριν από πολλά χρόνια», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τερέζ Μπαρμπέρα. «Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι χάθηκε από προσώπου Γης και τώρα βρέθηκε».

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο άτυχος άνδρας ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος, που δεν μιλούσε με πολύ κόσμο, ενώ, όταν έφυγε από το κλαμπ, δεν έδειχνε μεθυσμένος και έφυγε μόνος του. Αν και δεν ήταν συχνός πότης, εκείνο το βράδυ είχε πιει μερικά ποτάκια, όπως αναφέρει η έκθεση.

    Σημειώνεται ότι η οικογένεια του Μολντ έχει ήδη ενημερωθεί για την ανακάλυψη.



    ΣΧΟΛΙΑ