• Κοινωνία

    Απίστευτο: Εκδρομείς έκαναν «κράτηση» σε δημόσια τραπέζια στα πάρκα της Αλεξανδρούπολης (pics)

    ρεζερβε


    Πλήρως…«ρεζερβέ» ήταν τα πάρκα της Αλεξανδρούπολης χθες, Πρωτομαγιά, αφού πολλοί κάτοικοι της πόλης, προκειμένου να γιορτάσουν την ημέρα οικονομικά, προχώρησαν σε ένα σουρεαλιστικό, πλην πρωτότυπο σχέδιο: Έκαναν «κράτηση» σε τραπέζια και παγκάκια, σε διάφορα πάρκα της πόλης.

    Η εικόνα που αντίκριζε κανείς επισκεπτόμενος τους χώρους πρασίνου της πόλης ήταν καρέκλες δεμένες σε παγκάκια με αλυσίδα, κορδέλες που απαγόρευαν την πρόσβαση στο σημείο και άλλες, ανάλογες πατέντες, που υποδήλωναν στους επισκέπτες ότι τα συγκεκριμένα σημεία των πάρκων είναι «ρεζερβέ» για την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

    αλεξανδρουπολη
    Τα ρεζερβέ τραπέζια στα πάρκα της Αλεξανδρούπολης

    Πιο συγκεκριμένα, στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου, ένα χώρο που αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τις οικογένειες, ιδιαίτερα για τη γιορτή της Πρωτομαγιάς, κάποιοι «προνοητικοί» θεώρησαν σωστό να κάνουν τις «κρατήσεις» τους από το προηγούμενο βράδυ, με έναν τρόπο που εξόργισε πολλούς. Οι προνοητικοί λοιπόν αξιοποίησαν την ύπαρξη των ξύλινων τραπεζιών που υπάρχουν στο σημείο, με πάγκους και βασικές υποδομές για ασφαλές μπάρμπεκιού, τα οποία πλήθος εκδρομέων χρησιμοποιεί κατά τις αποδράσεις του στο χώρο.

    ρεζερβε
    Τα ρεζερβέ τραπέζια στα πάρκα της Αλεξανδρούπολης

    Ωστόσο, τα τραπέζια αυτά δεν είναι πολλά, γι’ αυτό και κάποιοι φοβήθηκαν ενδεχομένως ότι, φτάνοντας στο σημείο δε θα βρουν να καθίσουν. Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε μια παράτυπη μορφή κράτησης των τραπεζιών με το να αποκλείσουν την πρόσβαση σε άλλους με ποικίλους τρόπους, ξεγελώντας τους ουσιαστικά με κορδέλες που συνήθως χρησιμοποιεί η αστυνομία ή οι δήμοι για διάφορες εργασίες ή χρησιμοποιώντας τόσο δυσεπίλυτα εμπόδια που κανείς δε θα μπορούσε εύκολα να διαπεράσει.

    Οι φωτογραφίες από τα ξύλινα τραπέζια με τις κορδέλες, τις αλυσίδες και τα λουκέτα κυκλοφόρησαν ταχύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν, σε σύντομο χρόνο ένα κύμα οργής από τον κόσμο που τις είδε.

    ρεζερβε
    Τα ρεζερβέ τραπέζια στα πάρκα της Αλεξανδρούπολης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δουλειές θα κάνουμε στο μέλλον;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνες εφοπλιστές υπογράφουν σε εκστρατεία κατά της κλιματικής αλλαγής. Όλα τα ονόματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γευστικό και δροσιστικό: Γρανίτα με καρπούζι, τζίντζερ και δυόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ