• Κοινωνία

    Απεργούν τα ΜΜΜ – «Χειρόφρενο» σε μετρό και λεωφορεία

    • NewsRoom


    Απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

    Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας στους δρόμους της Αθήνας δεν θα κινείται τίποτα, αφού λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν ενώ χειρόφρενο τραβούν οι συρμοί του τραμ και του μετρό τόσο στις γραμμές 2 και 3 όσο και στην 1. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα ισχύσει για τα τρένα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

    Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι “κόστος” ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

    Ανακοίνωση του ΕΚΑ

    «Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

    Με το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις. Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».



    ΣΧΟΛΙΑ