• Κοινωνία

    Απεργία: «Παραλύουν» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας – Πως θα κινηθούν ΜΜΜ

    • NewsRoom
    Μια γυναίκα στέκεται μπροστά από την κλειστή είσοδο μετρό κατά τη διάρκεια 24ωρης απεργίας των εργαζομένων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε γενική απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

    Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση από την ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωϊ στο Σύνταγμα, της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στις 11:30, στα Προπύλαια.

    Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και οι οργανώσεις των συνταξιούχων.

    Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, πέραν της επιτακτικής ανάγκης πλήρους διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη, περιλαμβάνει αιτήματα, τα οποία ως κοινό παρονομαστή έχουν την ασφάλεια μεταφορών, δομών και εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα βασικών υπηρεσιών και την ενίσχυση του προσωπικού με παράλληλη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

    Σύμφωνα με τα συνδικάτα, το τρίπτυχο: Εγκατάλειψη των δημοσίων δομών- Ιδιωτικοποίηση -Ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση της εργασίας, θέτει εν αμφιβόλω την ασφάλεια, την σωματική ακεραιότητα ακόμη και την ζωή των πολιτών.

    Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

     Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

     Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»:Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

    Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

    Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

    από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56

    από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52

     από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47

    από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54

    από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31

    από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34

     Τραμ: Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

    από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18

    από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58

    από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55

    από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 10:07

     Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

     από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42

    από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22

    από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07

    από Ασκ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10

    από Ασκ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31

    από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 14:19

    από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31

     Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει σήμερα στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την τραγωδία των Τεμπών.

    «Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 από 00.01 ως 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

    Η απόφαση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις πτήσεις και στα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.

    Πλοία

    Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια. Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

    “Η Ομοσπονδία μας προβάλει και υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, απαιτώντας την κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές – μειωμένες οργανικές συνθέσεις και την ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο και να ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος”.

    Διαβάστε επίσης

    Hellenic Train: Θα αποζημιώσει πλήρως τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών – Οι προκαταβολές

     



    ΣΧΟΛΙΑ