• Κοινωνία

    Απεργία ΑΔΕΔΥ: «Λουκέτο» σήμερα στο Δημόσιο -Κλειστά σχολεία

    • NewsRoom
    αδεδυ


    Λουκέτο βάζει σήμερα Πέμπτη το Δημόσιο λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

    Παράλληλα, η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, έξω από τη Βουλή.

    Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

    Η πλήρης ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

    «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:

    “την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση”, που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή».

    Στην απεργία λαμβάνουν μέρος και οι εργαζόμενοι στην Υγεία

    Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για τις 17/1/2019 με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ. Και στην Εκπαίδευση όπως και με τους χιλιάδες συμβασιούχους στην Υγεία η κυβέρνηση παίζει πολιτικά παιχνίδια.
    Δημιουργεί συνθήκες ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης για ψηφοθηρικούς λόγους. Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για πρόσληψη με ψεύτικες προσλήψεις που υποτίθεται ότι κάνει!!! Η βία και η τρομοκρατία από την πρώτη φορά «αριστερή κυβέρνηση» δεν έχει όρια. Πολλές φορές οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές και σε κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ στη συγκέντρωση στις 11πμ στη Βουλή.

    Αιτήματα:
    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
    Μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων
    Απόσυρση του Νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση.
    Η κυβέρνηση της συναλλαγής, του συμβιβασμού και του ξεπουλήματος των πάντων θα πρέπει να λάβει άλλη μία ηχηρή απάντηση»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για ασθενείς με προχωρημένο καρκίνωμα των νεφρών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκαλυπτικό: Γιατί ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για τη Χαλυβουργική των Αγγελόπουλων



    ΣΧΟΛΙΑ