ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας Ιταλός μαφιόζος, που παρέμεινε έγκλειστος σε φυλακές της Ουρουγουάης από το 2017, απέδρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας, εν αναμονή της έκδοσής του πίσω στην Ιταλία, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας της Νότιας Αμερικής.
Ο Ρόκο Μοραμπίτο υπήρξε ο πλέον καταζητούμενος φυγάς της καλαβρέζικης Ντραγκέτα, της πανίσχυρης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας, μίας εκ των μεγαλύτερων εισαγωγέων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική.
Γνωστός με το προσωνύμιο «ο βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου», ο 52χρονος Μοραμπίτο είχε συλληφθεί έπειτα από ανθρωποκυνηγητό δύο δεκαετιών, αφού κατάφερνε να διαφεύγει από την τσιμπίδα του νόμου, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα σοβαρά εγκλήματα.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγουάης ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι ο Μοραμπίτο και άλλοι τρεις κρατούμενοι απέδρασαν αργά χθες τη νύχτα, αφού άνοιξαν μια τρύπα στη στέγη των φυλακών Carcel Central προς ένα διπλανό κτίριο.
Οι άλλοι δύο δραπέτες είναι δύο καταζητούμενοι από τη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη κι ένας τρίτος από την Αργεντινή.
Οι δραπέτες εισέβαλαν στη συνέχεια σε μια «γειτονική κατοικία», απ’ όπου έκλεψαν τα χρήματα του ιδιοκτήτη, προτού γίνουν καπνός.
«Προκαλεί αναστάτωση κι είναι σοβαρό το γεγονός ότι ένας εγκληματίας όπως ο Ρόκο Μοραμπίτο, το αφεντικό της Ντραγκέτα, κατάφερε να αποδράσει από φυλακή της Ουρουγουάης, εν αναμονή της έκδοσής του στην Ιταλία», επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
«Δεσμεύομαι σε δύο πράγματα. Πρώτον, να ριχθεί φως στις διαδικασίες απόδρασης, ζητώντας άμεσες εξηγήσεις από την κυβέρνηση του Μοντεβιδέο. Δεύτερον, θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε τον Μοραμπίτο, όπου κι αν είναι, για να τον ρίξουμε στη φυλακή, όπως του αξίζει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- FT: Σε κατ’ αρχήν συμφωνία η Ουκρανία με ΗΠΑ και ΕΕ για το ρωσο-ουκρανικό – Τι προβλέπει
- Μητσοτάκης: Το Εθνικό Απολυτήριο στο προσκήνιο στη σημερινή σύσκεψη – Οι 5 πυλώνες της μεταρρύθμισης
- Κομισιόν: Εγκαλεί Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία για την υποχρεωτική χρήση της εθνικής σημαίας στα ρυμουλκά
- Deal μαμούθ 1,25 τρισ. δολαρίων: Η SpaceX του Elon Musk εξαγοράζει την xAI
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.