• Κοινωνία

    Απαλλάχθηκε ο Χρ. Βερελής για την υπόθεση των τρόλει, γνωστή ως Man


    Μετά από σχεδόν μία δεκαετία δικαστικής διευρεύνησης, το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε τον πρώην υπουργό Χρήστο Βερελή και  τους 47 συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της προμήθειας 90 τρόλει στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

    Οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία γισ δωροδοκία κάποιου εμπλεκόμενου προσώπου.

    Εκτός από τον κ.Βερελή, που είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ασυλία για να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη ως πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής που αποφάσισε την αγορά των τρόλει, στην υπόθεση είχαν εμπλακεί κι άλλοι πολιτικοί, που εκπροσώπησαν τους πολιτικούς φορείς στους οποίους ανήκαν, όπως οι Γιάννης Μανιάτης, Γεωργίος Ζαννιάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Παναγιώτης Σοφού. Η υπόθεση, γνωστή ως υπόθεση Μan, αρχισε να διερευνάται το 2009.

    Από την έρευνα, για το αν η γερμανική εταιρεία είχε διακινήσει μαύρο χρήμα και στην Ελλάδα., εντοπίστηκε ποσό 1.932.598.ευρώ με αποδέκτη εταιρεία συμβούλων, για το οποίο τελικώς δεν προέκυψαν στοιχεία για παράνομες πληρωμές.

    Για άλλο ποσό 774.999 ευρώ έγινε δεκτό ότι ήταν έκπτωση εκ μέρους της γερμανικής εταιρίας προς την ΕΛΒΟ.

    Οπως αναφέρεται στο απαλλακτικό βούλευμα, “από την έρευνα δεν προέκυψε καταβολή χρηματικών ποσών σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα έχοντας την ιδιότητα του κατηγορουμένου και δυνάμενα κατά το μάλλον η ήττον να αποφασίσουν ή να επηρεάσουν την ανάθεση της κρίσιμης προμήθειας στις εταιρείες ΕΛΒΟ ΑΒΕ και Neoman Bus GmbH”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Δρόσος: Το νέο αφεντικό της ΕΡΤ- Απο τον Άκη, στον Γιάννο, στον Παππά και τώρα στον Τζανακόπουλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Τι σηματοδοτεί το νέο αίτημα προστασίας – Νέες αποχωρήσεις από το Διοικητικό Συμβoύλιο;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ονόματα-έκπληξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ μετά τους Τατσόπουλο και Πανούτσο



    ΣΧΟΛΙΑ