• Κοινωνία

    Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν… τα πρώτα πρόστιμα των 150 ευρώ

    • NewsRoom
    ΕΛΑΣ: Αύριο απαγορεύονται οι υπαίθριες συναθροίσεις λόγω της διάσκεψης EuroMed9

    ΕΛ.ΑΣ


    Έπεσαν… πρώτα πρόστιμα των 150 ευρώ για άσκοπη κυκλοφορία

    Σε ισχύ τέθηκε από τις 6 π.μ. η απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας, που ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση και ήδη στη Χίο βεβαιώθηκαν οι δύο πρώτες παραβάσεις σε πολίτες που κυκλοφορούσαν χωρίς να έχουν μαζί τους τις βεβαιώσεις για τον σκοπό της μετακίνησης.

    Το πρόστιμο σ’αυτές τις παραβάσεις ανέρχεται σε 150 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι όποιος κυκλοφορεί πρέπει παράλληλα να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο.

    Από το πρωί υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας στο νησί που πραγματοποιούν έλεγχο στους διερχόμενους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τρια από αυτά ήταν στο Τάγμα Δεσπότη, στην πλατεία Βουνακίου και στον παραλιακό του αεροδρομίου.

    Θυμίζουμε ότι από σήμερα θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους, όσοι κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα ή αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο που χρειάζεται φροντίδα, καθώς και όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Η όποια μετακίνηση, που υπάγεται στα παραπάνω, απαιτεί από τον πολίτη να κατέχει βεβαίωση κίνησης, διαφορετικά επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ στους παραβάτες.



    ΣΧΟΛΙΑ