• Κοινωνία

    Αντώνης Συκάρης: Νεκρός στα Ιμαλάια ο γνωστός επιχειρηματίας και κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης

    • NewsRoom
    Αντώνης Σύκαρης

    Αντώνης Συκάρης


    Την τελευταία του πνοή άφησε στα Ιμαλάια ο γνωστός επιχειρηματίας και κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης.

    Ο 60χρονος αναρριχητής – αλπινιστής «έσβησε» καθώς κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

    Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου, ο Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του.

    Την είδηση επιβεβαιώνει και η ιστοσελίδα thehimalayantimes.com τονίζοντας ότι «το όρος Dhaulagiri κατέγραψε το πρώτο θύμα της αναρριχητικής σεζόν, καθώς ένας διάσημος ορειβάτης από την Ελλάδα άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς κατέβαινε από το σημείο κορυφής νωρίς σήμερα το πρωί».

    Ο Έλληνας αλπινιστής μαζί με τον οδηγό του Dawa Sherpa ανέβηκαν στο βουνό των 8.167 μέτρων τη Δευτέρα.

    Ως μέρος μιας αποστολής που διαχειρίζεται η Seven Summit Treks, ο Έλληνας αλπινιστής είχε ήδη ανέβει στο Έβερεστ, στο όρος Lhotse και στο όρος Annapurna.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οδηγός του περιμένει μια ομάδα διάσωσης κοντά στο Camp III, ενώ αναμένεται να γίνει η περισυλλογή και της σορού του Αντώνη Σύκαρη. Η οικογένειά του έχει ενημερωθεί για τo τραγικό συμβάν.

    Αντώνης Σύκαρης
    Αντώνης Συκάρης

    Η επιχειρηματική δραστηριότητα

    Το 1976 ίδρυσε την ομώνυμη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών «ΣΥΚΑΡΗΣ», με 28 σημεία πώλησης, 400 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών 60 εκ. ευρώ, της οποίας μέχρι το 2006 παρέμεινε ιδιοκτήτης.

    Από το 2006 είναι CEO της εταιρείας ΑΛΠΙ Α.Ε ,με δραστηριότητες – Real Estate, Self Storages, Student Residences, Energy Production.

    Από το 1991 είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών ΣΕΟ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης ΕΟΟΑ.

    Είναι αθλητής της κορυφαίας εταιρείας Marmot, της Marmot Mountain Europe.

    Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, είναι μέλος της Team Garmin Greece, μέλος του Team 100 Mentors, επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ.

    Είναι ομιλητής (Inspirational- Motivational Speaker) σε εταιρείες, Πανεπιστήμια, εκδηλώσεις και στο Tedx, καθώς και πρεσβευτής καλής θέλησης των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα Λιναρδάτου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή σε email-απάτη που δήθεν αποστέλλεται από την Αστυνομία

    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ξεκινά ενώπιον του ΜΟΔ σήμερα ο πρώτος μάρτυρας στην δίκη του πιλότου



    ΣΧΟΛΙΑ