• Κοινωνία

    Ανοιξιάτικος καιρός με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας

    • NewsRoom
    Καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία το πρωί βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    O καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι, στα βορειοανατολικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ πρόσκαιρα θα συννεφιάσει κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

    Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.



    ΣΧΟΛΙΑ