• Κοινωνία

    Ανησυχία στο Άγιον Όρος, 31 νέα κρούσματα μεταξύ των μοναχών (upd)

    • NewsRoom
    Άγιο Όρος


    Ανησυχία προκαλεί η επανεμφάνιση κρουσμάτων Covid-19 στο Άγιον Όρος, παρά την απαγόρευση εισόδου που εξακολουθεί να ισχύει για τους πιστούς.

    Τις τελευταίες ημέρες έχουν διαπιστωθεί 31 νέα κρούσματα μεταξύ των μοναχών των Ιερών Μονών της Αθωνικής πολιτείας. Μάλιστα, 4 μοναχοί χρειάστηκε  να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε κελιά της Νέας Σκήτης, όπου υπάγεται στην Μονή Αγίου Παύλου (23 κρούσματα) και σε κελί της Αγίας Άννας (8 κρούσματα).

    Στο Άγιον Όρος έχει ήδη ξεκινήσει η χορήγηση της πρώτης δόσης των εμβολίων, με τους 120 πρώτους μοναχούς και εργαζόμενους στις μονές να έχουν ήδη εμβολιαστεί. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες παρτίδες εμβολίων, ενώ ήδη περίπου 500 άτομα έχουν δηλώσει έτοιμα να εμβολιαστούν.

    Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους  είχε παραταθεί μέχρι τις 15 Απριλίου 2021 η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων στη χερσόνησο του Άθου, ενώ είχε επιβληθεί η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στον Ιερό Τόπο.

    Οι Αρχές της Αθωνικής Πολιτείας εκτιμούν πως τα νέα κρούσματα προήλθαν από τις επισκέψεις μοναχών σε περιοχές εκτός του Αγίου Όρους για διάφορες υποχρεώσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ