• Κοινωνία

  Ανοίγει ξανά το ΟΑΚΑ – Επιβεβαίωση του mononews

  • NewsRoom


  Ανοίγει σε λίγο καιρό τις πύλες του ξανά το ΟΑΚΑ, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του mononews.

  Η επαναλειτουργία του Σταδίου πήρε το πράσινο φως, πέντε μήνες μετά το λουκέτο που είχε μπει για λόγους ασφαλείας. Η ανακοίνωση του υπουργείου Αθλητισμού ήλθε μετά την έκθεση του ΤΕΕ η οποία «επιτρέπει την πλήρη λειτουργία του Σταδίου μετά την ολοκλήρωση της αφαίρεσης των πολυκαρβονικών στελεχών και αφού εγκατασταθεί υπερσύγχρονο σύστημα επιτήρησης της στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα», όπως τονίζεται.

  Το Στάδιο αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαίου κάτι που σημαίνει ότι και οι μεγάλες συναυλίες που είχαν κλειστεί θα γίνουν κανονικά, μεταξύ αυτών και των Coldplay.

  «Όπως προανήγγειλε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εργασίες απομάκρυνσης των πολυκαρβονικών φύλλων αναμένεται, πλην καιρικού απροόπτου, να ολοκληρωθούν εντός της άνοιξης, ώστε στα τέλη Απριλίου το στέγαστρο να είναι απολύτως λειτουργικό.

  Οι εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ αναφέρουν πως θα εγκατασταθεί σύστημα ενόργανης παρακολούθησης του στεγάστρου και θα δημιουργηθεί ψηφιακό δίδυμο, δηλαδή ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει, ώστε να παρακολουθείται σε ζωντανό χρόνο η συμπεριφορά του.

  Γίνεται αντιληπτό ότι η πολιτεία παραμένει συνεπής σε όσα διά στόματος του κ. Βρούτση είχε εξαγγείλει, προτεροποιώντας την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων, θεατών και εργαζομένων, καθώς αν κι εφόσον παρουσιαστεί στο μέλλον οποιοδήποτε πρόβλημα, θα μπορεί να εντοπίζεται άμεσα και να αντιμετωπίζεται», τονίζει ακόμη το υπουργείο.

  «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας της έκθεσης που το καθιστούσε επισφαλές, λόγω της κατάστασης του στεγάστρου. Η 3η Εκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που λάβαμε από τα χέρια του κ. Στασινού, προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μας επιτρέπει να δώσουμε το εμβληματικό Στάδιο προς χρήση. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Στασινό και τους επιστήμονες του ΤΕΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της κυβέρνησης. Επιλήφθηκαν, ως θεσμικοί εταίροι και πλέον ειδικοί, του πολύ δύσκολου εγχειρήματος της εξομάλυνσης της πραγματικά πολύ δυσάρεστης κατάστασης που προσωρινά –ευτυχώς– βιώσαμε με την αναστολή λειτουργίας του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην αναβάθμιση του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, πάντα έχοντας ως πρόταγμά μας την ασφάλεια», δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

  «Υπενθυμίζεται ότι το ΟΑΚΑ έχει ήδη ενταχθεί στα Εργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από το όποιο αντλεί 57 εκατ. για την επισκευή, συντήρηση και τη βελτίωση των υφιστάμενων δομών του. Επιπλέον, και σύμφωνα με την αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης στο σύνολο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας, που έφτασε ακόμα και στο +150%, εγκρίθηκαν 7,5 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν για την κατασκευή ενός ακόμα πολυδύναμου κλειστού γυμναστηρίου μέσα στον ευρύτερο χώρο του ΟΑΚΑ, ώστε να εξυπηρετηθούν πάγιες ανάγκες των Ομοσπονδιών, ενώ ήδη έχει ήδη αλλάξει μορφή το Κλειστό Προπονητήριο του Στίβου και διεξάγονται έργα αναμόρφωσης και στα ανοιχτά βοηθητικά γήπεδα (Κ1-Κ2). Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει και 4η Εκθεση των ορισμένων από το ΤΕΕ εμπειρογνωμόνων, μετά την ολοκλήρωση της νέας αποτίμησης και την αλληλεπίδραση με το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης – ενοργάνωσης», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του υπουργείου.

  Διαβάστε επίσης:

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανοίγει πάλι το ΟΑΚΑ τον Μάιο (φωτογραφίες)

  Ανοίγει την άνοιξη το ΟΑΚΑ, κανονικά οι συναυλίες των Coldplay – Η ανακοίνωση Μητσοτάκη  ΣΧΟΛΙΑ