• Κοινωνία

    Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο-Εγκαταλείπουν την περιοχή οι ταξιδιώτες (upd)

    • NewsRoom


    Συνεχή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελαφόνησο.

    Το πρωί της Κυριακής υπήρξε αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου και η κατάσταση εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνη.

    Aυτή την ώρα επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 3 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.. Εξαιτίας της νέας μεγάλης αναζωπύρωσης της φωτιάς στην Ελαφόνησο μεταβαίνει με ελικόπτερο ομάδα της ΕΜΑΚ και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες διατάχθηκε ξανά η εκκένωση του κάμπινγκ που υπάρχει στο νησί, ενώ εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και σε άλλα καταλύματα και σπιτιών στον οικισμό Παναγιά, με εντολή της δημάρχου του νησιού. Η περιοχή στην οποία καίει η φωτιά είναι δύσβατη, κάτι που δυσχεραίνει τις επίγειες δυνάμεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή εμποδίζοντας το έργο των εναέριων δυνάμεων.

    Εγκαταλείπουν το νησί οι ταξιδιώτες

    Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην Ελαφόνησο λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, ενώ όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

    Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.



    ΣΧΟΛΙΑ