ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν για ακόμη μία ημέρα οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί της Ρόδου, σε μία προσπάθεια να σβήσουν τον πύρινο εφιάλτη που καίει το νησί τέσσερις ημέρες.
Συγκεκριμένα, προσπάθειες καταβάλλονται από τα τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα που επιχειρούν στη φωτιά, να αντιμετωπιστούν οι τέσσερις τουλάχιστον αναζωπυρώσεις που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, αλλά και στο κύριο μέτωπο της φωτιάς από Απόλλωνα προς Λάερμα, το οποίο συνεχίζει να καίει ακάθεκτο.
Οι προσπάθειες αυτές ενισχύονται και από τις επίγειες δυνάμεις, δασοπυροσβέστες, εθελοντές, στρατό, αστυνομία κ.ά., ενώ από χθες χειριστές οχημάτων βαρέου τύπου και χωματουργικών πραγματοποιούν διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών σε όλη τη περιοχή όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να κατευθυνθεί η φωτιά.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επέλθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένου των αντίξοων συνθηκών αλλά και του χρόνου (είμαστε στην τέταρτη ημέρα) που καίει η πυρκαγιά.
Διαβάστε επίσης:
Κρεμλίνο: Κατηγορεί το Κίεβο για απρόβλεπτες ενέργειες στη Μαύρη Θάλασσα
Πυρκαγιές: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της Δυτικής Αττικής
Θεσσαλονίκη: Προθεσμία πήρε ο 29χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγγελάκης: Παρουσία στη Gulfood 2026 και ώθηση στις εξαγωγές
- Πηγές ΠΑΣΟΚ: Με απόφαση της πλειοψηφίας έκλεισε η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Καταγγελίες για συγκάλυψη
- METRO AEBE: Κορυφαίος εργοδότης και το 2026 από τον Top Employers Institute
- Σαράντης: Στρατηγικό deal με την Orkla Health για αποκλειστική διανομή προϊόντων στο ελληνικό φαρμακείο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.