• Κοινωνία

    Πυρκαγιές: Υπό έλεγχο τα μέτωπα στη Ρόδο- Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα

    • NewsRoom
    Φωτιά στη Ρόδο

    Φωτιά στη Ρόδο


    Υπό έλεγχο είναι όλα τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο, ωστόσο δεν υπάρχει  χαλάρωση, καθώς η πυρκαγιά διανύει την 11η ημέρα της.

    Μάλιστα, αίρεται ο κίνδυνος για τους οικισμούς Πυλώνα, Κάλαθο, Απόλλωνα, Προφήτη Ηλία Σαλάκου. Οι πολίτες, σύμφωνα με μήνυμα του 112, μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους.

    Μετά την οριστική κατάσβεση της πυρκαγιάς η Ρόδος ετοιμάζεται να κάνει τον απολογισμό της, να εξετάσει εάν θα γίνει αναδάσωση ή αν η μάνα φύση ξαναφέρει την κατάσταση μετά από κάποια χρόνια.

    Εκείνο που επίσης προέχει είναι να μπορέσουν να ξεκουραστούν οι άνθρωποι που παλεύουν τόσες ημέρες με τις φλόγες , ενώ οι Ροδίτες ζητούν από τους τουρίστες να επιστρέψουν, καθώς το νησί είναι έτοιμο και πρόθυμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

    Αναζωπυρώσεις διαρκείας στην Κέρκυρα

    Συνεχείς αναζωπυρώσεις, πιο έντονες τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν στο μέτωπο της Κέρκυρας, ενώ το νησί παλεύει τις τελευταίες ημέρες με τις φωτιές.

    Οι αναζωπυρώσεις μαίνονται στο βόρειο τμήμα του νησιού, στην πλαγιά πίσω από τα χωριά Άγιος Μαρτίνος, Λαύκι αλλά και πάνω από τη συνοικία Φουρνί.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρούν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο, καθώς το σημείο που ξέσπασε η φωτιά είναι ιδιαίτερα δύσβατο και δεν υπάρχει πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις.

    Σημειώνεται ότι μέχρι και χθες το βράδυ, στα συγκεκριμένα σημεία τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρχαν ενεργά μέτωπα.

    Διαβάστε επίσης:

    Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από Υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Στη θέση του ο Γιάννης Οικονόμου

    Σταϊκούρας: Τα πρώτα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2024

    Ρόδος: Πλέγμα δράσεων στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά



    ΣΧΟΛΙΑ