• Κοινωνία

    Ανάστατη η Νάξος με τη συμπεριφορά Αυστριακών: «Έλληνες σκουλήκια, δεν έχετε χρήματα, να φύγετε»

    • NewsRoom


    Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους του Όρκου Νάξου η άκρως ρατσιστική και προκλητική συμπεριφορά μιας οικογένειας τουριστών από την Αυστρία, ενός τριαντάχρονου και των δύο γονιών του.

    Ο 30χρονος, ο οποίος παραθερίζει κάθε χρόνο με τους γονείς του για 4-5 μήνες στον Ορκό, έχει κάνει, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, άνω κάτω το χωριό, καθώς επιτίθεται στους Έλληνες κατοίκους: «Έλληνες σκουλήκια να φύγετε από τη Νάξο. Είναι δικιά μου. Εσείς οι Έλληνες δεν έχετε χρήματα… να φύγετε», φέρεται να φωνάζει ο Αυστριακός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naxostimes.gr.

    Παράλληλα, η συγκεκριμένη οικογένεια βρίζουν και απειλούν τους κατοίκους συνεχώς και δεν τηρούν τους κανονισμούς για το πάρκινγκ. Υπάρχουν, ακόμη, ισχυρισμοί ότι ο 30χρονος πήγε να πατήσει μία γυναίκα με το αμάξι και ότι έχει όπλο μαζί του.  Όπως μάλιστα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η οικογένεια έχει δύο σκυλιά, που είναι πολύ επιθετικά και τα αφήνουν ελεύθερα στην αυλή του σπιτιού τους.

    Η αστυνομία έχει κληθεί για να κάνει συστάσεις στους Αυστριακούς, χωρίς αυτοί όμως να συμμορφωθούν. Κάτοικοι και παραθεριστές στον Ορκό αισθάνονται ότι παραβιάζεται η ηρεμία τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί. Έχουν ήδη προχωρήσει σε ομαδικό εξώδικο, τους όρους του οποίου όμως οι Αυστριακοί δεν σεβάστηκαν. Έχουν επίσης απευθυνθεί στην πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα, καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ θα καταθέσουν και μήνυση.



    ΣΧΟΛΙΑ