• Κοινωνία

    Βόρεια Εύβοια: Ανασύρθηκε η σορός του πιλότου Μιχάλη Λάμπου

    • NewsRoom
    Το ελικόπτερο λίγο πριν την πτώση του στη Βόρεια Εύβοια

    Το ελικόπτερο λίγο πριν την πτώση του στη Βόρεια Εύβοια


    Στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του πιλότου του ελικοπτέρου Agusta Α-109, Μιχάλη Λάμπου από την θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της Βορείου Ευβοίας.

    Σε βάθος 52 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της Ευβοιας εντοπίστηκε από δύτες της ομάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού σώματος η άτρακτος του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε την Πέμπτη (28/9) στο σημείο υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Δύτες του λιμενικού ανέσυραv από την άτρακτο του ελικοπτέρου τη σορό ενός άνδρα.

    Ο Μιχάλης Λάμπος έμπειρος πιλότος που υπηρέτησε για χρόνια στην αεροπορία στρατού είχε απογειωθεί την Πέμπτη από τις Αφίδνες με κατεύθυνση την ΒΙΠΕ Βόλου αλλά λόγω καιρικών συνθηκών προσγειώθηκε στο Μαντούδι Ευβοίας.

    Η επιχείρηση εντοπισμού του πιλότου και της ατράκτου του ελικοπτέρου ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα νερά ήταν θολά λόγω της κακοκαιρίας Elias.

    Οι έρευνες του λιμενικού σώματος στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται και από σκάφη του Λιμενικού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε χάθηκε από το ραντάρ.

    Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

    Υπενθυμίζεται, ότι το ελικόπτερο είχε χαθεί από τα ραντάρ γύρω στις 09:30 το πρωί της Πέμπτης, μετά τις 10:00 εντοπίστηκε για τελευταία φορά να πέφτει ανοιχτά της παραλίας Αχλαδίου και από τότε άρχισαν οι έρευνες από τη θάλασσα και τον αέρα.

    Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, πετούσε σε χαμηλό ύψος και ξαφνικά προσέκρουσε με δύναμη στη θάλασσα σε μικρή απόσταση από την ακτή.

    Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα μέχρι πριν από λίγο, οπότε εντοπίστηκε από τους συμμετέχοντες στις έρευνες.

    Διαβάστε επίσης:

    «Βυθισμένος» στη λάσπη ο Βόλος: Χωρίς νερό η πόλη – Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

    Daniel VS Elias: Ποια κακοκαιρία ήταν ισχυρότερη

    Καιρός: Βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση



    ΣΧΟΛΙΑ