Κοινωνία

Άναψαν τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος (pics, video)

  • NewsRoom


Παρά τον βροχερό καιρό, δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία του Συντάγματος, στη μεγάλη γιορτή για την φωταγώγηση του δέντρου των Χριστουγέννων.

Με ομπρέλες στα χέρια, το κοινό απόλαυσε τους καλλιτέχνες που βρίσκονταν στη σκηνή που είχε στηθεί. Λίγο μετά τις 8:00 ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έδωσε το σύνθημα για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ήταν η παρουσιάστρια στη γιορτή ενώ στη σκηνή είχαν προσκληθεί η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, έχουν αναλάβει το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης ενώ εμφανίστηκε και ομάδα κρουστών Batala Atenas.

Το πελώριο δέντρο, ύψους 17 μέτρων, που βρίσκεται φέτος στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, έχει έρθει από το Καρπενήσι, ως δωρεά του δήμου.

Ταυτόχρονα, ένα φαντασμαγορικό projection mapping, γεμάτο χρώματα, παλμό και συναισθήματα, με φόντο το ιστορικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για πρώτη φορά στη χώρα μας και σε όσες και όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν από κοντά σίγουρα θα μείνει αξέχαστο!

«Απόψε φωτίζεται η πρωτεύουσα. Και είμαστε χαρούμενοι γιατί πέρα από το Σύνταγμα και τους μεγάλους δρόμους του κέντρου, παίρνουν λάμψη από τις γιορτές και δεκάδες δρόμοι και πλατείες που για πολλά χρόνια ήταν ξεχασμένοι. Αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για το κέντρο. Είναι και για τις γειτονιές της Αθήνας και αυτή είναι η επιδίωξή μας. Να φτάσουμε στο σημείο να φωτίζεται και να στολίζεται στις γιορτές κάθε γωνιά της πόλης. Ας κάνουμε μία παύση και ας δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να απολαύσουν τις γιορτές, το μήνυμά τους  και τις στιγμές τους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι φωτισμοί θα παραμείνουν ενεργοί ως τις 7 Ιανουαρίου.

Τον στολισμό της πλατείας Συντάγματος έχει αναλάβει η Coca Cola 3E, μέσω του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου». Σύμφωνα με αυτό, ιδρύματα, εταιρείες, φορείς και σωματεία έχουν αναλάβει τον στολισμό κεντρικών δρόμων της Αθήνας, ώστε το πέρασμα στο 2020 να είναι πιο λαμπερό από ποτέ.ΣΧΟΛΙΑ