• Κοινωνία

    «Αναποφάσιστος» σήμερα ο καιρός: Ήλιος, συννεφιά και καταιγίδες

    καιρός


    Αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά o καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εμφανίσει μικρή πτώση στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    Αττική

    Αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 και βαθμιαία νότιοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες, αρχικά στη δυτική Πελοπόννησο και από τις μεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Ήπειρο και πιθανώς να επηρεάσουν και το βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες, αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και από τις μεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις, 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και στην Κρήτη αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα εμφανίσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ