• Κοινωνία

    Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

    ελληναιρ

    Αεροσκάφος της Ellinair


    Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε ένα αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης πριν από λίγο.

    Το αεροσκάφος απογειώθηκε την προγραμματισμένη ώρα του δρομολογίου από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», με κατεύθυνση το Κίεβο της Ουκρανίας. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, το αεροσκάφος ζήτησε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου έκτακτη επιστροφή και προσγείωση στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας. Η πτήση ELB 202 επέστρεψε, έτσι, στη βάση αναχώρησής του, εξαιτίας προβλήματος που δήλωσε ο πιλότος, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους.

    Όπως δήλωσε αργότερα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της FRAPORT, Γιάννης Παπάζογλου, λίγα λεπτά αργότερα ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου πως επιθυμεί την επιστροφή του. «Όλος ο μηχανισμός του αεροδρομίου ενεργοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε ανάλογες περιπτώσεις και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, χωρίς πρόβλημα».

    Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στην πτήση ELB 202 της εταιρείας Elinair. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και, τόσο οι επιβάτες, όσο και το προσωπικό του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.



    ΣΧΟΛΙΑ