• Κοινωνία

    Αλβανία: Βίντεο-σοκ με αστυνομικό διοικητή να κλέβει την ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς

    • NewsRoom

    Στιγμιότυπο από την κλοπή των προμηθειών για τους σεισμοπαθείς


    Κανονική πλεκτάνη έστησε ένας αστυνομικός διοικητής με τη βοήθεια της γυναίκας του, για να κλέψει τις προμήθειες που συγκεντρώνονταν για τους σεισμόπληκτους στην Αλβανία.

    Την ώρα που οι 40 γενναίοι άνδρες της ΕΜΑΚ έδιναν υπεράνθρωπο αγώνα για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα χαλάσματα, μαζί με συναδέλφους τους πυροσβέστες και με τους σεισμοπαθείς να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι τους έχει συμβεί και να σταθούν στα πόδια τους, υπήρχαν κάποιοι που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον πόνο των συμπολιτών τους.

    Γεγονός είναι ότι, σε περιστατικά μαζικής καταστροφής, υπάρχουν πάντα κάποιοι που βλέπουν μια καλή ευκαιρία για να κάνουν «πλιάτσικο», αρπάζοντας ό,τι βρουν, από ιδιωτική περιουσία έως και κρατική βοήθεια. Ωστόσο, σοκάρει κάθε φορά το μέγεθος της απανθρωπιάς που υπάρχει εκεί όπου θα έπρεπε να βασιλεύει η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός.

    Έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα ερασιτεχνικό βίντεο αποκάλυψε την ποταπή απάτη που τέλεσαν ισχυρά στελέχη κρατικών φορέων.

    Ο αστυνομικός διοικητής Ασφαλείας του κρατικού αερολιμένα RINAS των Τιράνων και η σύζυγός του, καθηγήτρια στην Ακαδημία Άμυνας της αλβανικής πρωτεύουσας, έστησαν ολόκληρη επιχείρηση, ώστε να κλέψουν τους τόνους ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης που στάλθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές.

    Ένας περαστικός τους αντιλήφθηκε τυχαία και τους κατέγραψε με το κινητό του. Αυτός ήταν που προχώρησε και σε επώνυμη καταγγελία, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν ενώπιον της εισαγγελίας των Τιράνων.

    Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από την ώρα της κλοπής:



    ΣΧΟΛΙΑ