• Κοινωνία

    Αλβανία: Ένας νεκρός και 3 τραυματίες σε αιματηρό επεισόδιο κατά την προεκλογική εκστρατεία στο Ελμπασάν

    • NewsRoom


    Ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα τρία, μεταξύ των οποίων και μία αστυνομικός, τραυματίστηκαν σε αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Ελμπασάν της Αλβανίας, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συνδέεται με την όξυνση στο πολίτικο κλίμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

    Όλα ξεκίνησαν, όταν εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη του Ελμπασάν, κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας μοίραζε σε πολίτες φακέλους με χρήματα για εξαγορά των ψήφων τους και ταυτόχρονα συγκέντρωνε τις αστυνομικές τους ταυτότητες.

    Καθώς η αστυνομία καθυστέρησε να φτάσει, άτομα της προεκλογικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και στη συνέχεια ανταλλαγή πυρών, από τα οποία έπεσε νεκρός ένας 57χρονός και τραυματίστηκαν δύο συνεργοί του και η αστυνομικός, η οποία βρέθηκε τυχαία εκεί και επιδίωξε να εξομαλύνει την κατάσταση.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Γκαζμέντ Μπάρδι ισχυρίστηκε ότι το θύμα ανήκε σε συμμορία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που εξαγόραζε ψήφους. Ο δράστης, που είναι σωματοφύλακας του Μπάρδι, συνελήφθη από την αστυνομία και υποστήριξε ότι πυροβόλησε σε συνθήκες αυτοάμυνας.

    Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό. Ωστόσο, στην πρωτεύουσα Τίρανα και στο Ελμπασάν, που γειτνιάζουν μεταξύ τους, ελήφθησαν έκτακτα μέτρα φρούρησης.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, επικαλούμενος και δύο προηγούμενα προεκλογικά επεισόδια, όπως τον τραυματισμό πριν από δύο μέρες ενός οπαδού του Δημοκρατικού Κόμματος από στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε εκλογικό κέντρο της αντιπολίτευσης στην πόλη της Καβάγια, κατηγόρησε για την προεκλογική ένταση τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Αλβανία: Παρέμβαση Ερντογάν σε προεκλογικά εγκαίνια στα Τίρανα



    ΣΧΟΛΙΑ