Κοινωνία

Alpha Bank: Την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης ζητά ο Σύλλογος Προσωπικού

  • NewsRoom
Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.: Πρωτιές των Alpha Αμοιβαίων Κεφαλαίων και το 2021

Alpha Bank


Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank καλεί την Τράπεζα να προχωρήσει στην υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στη σχετική του ανακοίνωση «ο εργασιακός εκφοβισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η βία, οι απειλές και ο διαχωρισμός που επηρεάζει δυσανάλογα άτομα συγκεκριμένου φύλου πρέπει να λάβει οριστικά τέλος με την εφαρμογή κανονισμών και υιοθέτηση μηχανισμών που θα εξαλείψουν τέτοια φαινόμενα.

Απαράδεκτες μορφές συμπεριφοράς, πρακτικές, απειλές και παρενόχληση οδηγούν σε σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική και οικονομική βλάβη».

Παράλληλα σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank σηκώνει πρώτος τη σημαία για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει «για το σκοπό αυτό σήμερα αποστείλαμε στη Διοίκηση της Alpha Bank πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την κατάρτιση πολιτικών (πλατφόρμες, καταγγελίες, επιπτώσεις κ.λπ.) και την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης που θα εξαφανίσει τέτοια νοσηρά φαινόμενα (Ν. 4808/2021 άρθρο 11)».

Τέλος σημειώνεται ότι κατά τις διαπραγματεύσεις ο Σύλλογος με το Νομικό του επιτελείο θα καταθέσει σχέδιο πολιτικής στο χώρο της Alpha Bank με ειδικές προβλέψεις για πειθαρχικά παραπτώματα, διαδικασίες, ποινές για περιστατικά εκφοβισμού, βίας και παρενόχλησης της εργασίας με πρόβλεψη να αποτελούν υποχρεωτικό περιεχόμενο του κανονισμού εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Έκδοση senior preferred ομολόγου 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3% μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης

Χρήστος Μεγάλου: Η τράπεζα Πειραιώς χορήγησε 5,4 δισ. ευρώ νέα δάνεια στο 11μηνο, επιτυγχάνεται ο στόχος του 2021

Βασίλειος Ράπανος: Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας στηρίζεται στις μεταρρυθμίσειςΣΧΟΛΙΑ