• Κοινωνία

    Αλκυονίδες μέρες έρχονται τα Χριστούγεννα

    • NewsRoom


    Με ιδιαίτερα αυξημένη θερμοκρασία, κατά 6 έως 10 βαθμούς σε σχέση με τη σημερινή, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι ότι θα γιορτάσουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων.

    Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες θα σημειωθούν ανήμερα των Χριστουγέννων, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως 20 βαθμούς, ενώ προς την Πρωτοχρονιά θα εκδηλωθεί νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

    Ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της ΕΜΥ και πρώην βουλευτής της ΝΔ στο υπόλοιπο Αττικής, αναφέρει χαρακτηριστικά στο iefimerida: «Η βελτίωση του καιρού θα ξεκινήσει βαθμιαία από αύριο, Πέμπτη. Θα φανεί ήλιος, θα πέσουν οι βοριάδες και θα περιοριστούν τα φαινόμενα. Ο καιρός της Παρασκευής θα είναι ήπιος, με νέα άνοδο της θερμοκρασίας και περαιτέρω εξασθένιση των ανέμων».

    Ο Νίκος Καντερές, πρώην δ/ντης πρόγνωσης της ΕΜΥ

    Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Καντερέ, «Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι πάρα πολύ καλός, με αρκετή ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας και με καλοτάξιδη θάλασσα. Ο καιρός, εν ολίγοις, θα είναι σύμμαχος για όσους προτίθενται να ταξιδέψουν στα νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα».

    Όπως λέει ο κ. Νίκος Καντερές, οι Αλκυονίδες θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές την παραμονή των Χριστουγέννων.

    «Για τη Δευτέρα, την παραμονή, αναμένουμε περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίαςΑνήμερα των Χριστουγέννων, όμως, αναμένουμε την υψηλότερη θερμοκρασία, που ήδη θα είναι πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι θάλασσες θα παραμείνουν καλοτάξιδες».

    Συγκεκριμένα, την ημέρα των Χριστουγέννων θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας κατά 6 έως 10 βαθμούς συγκριτικά με τις θερμοκρασίες τελευταίων ημερών.

    Παρόλα αυτά, από την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων «θα δούμε τον καιρό να επιδεινώνεται. Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε πάλι βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά όπως και πτώση της θερμοκρασίας. Όπως φαίνεται ο Δεκέμβριος και το 2018 θα μας αποχαιρετίσουν με κακοκαιρία», καταλήγει ο κ. Νίκος Καντερές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαριάννα Γουλανδρή, Λάουρα Λαλαούνη, Τατιάνα Μπλάτνικ: Χριστουγεννιάτικο πάρτι της ELPIDA Youth

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική εξέλιξη: Πέθανε το 6χρονο αγόρι που βρέθηκε με το λουρί του σκύλου στο λαιμό



    ΣΧΟΛΙΑ