• Κοινωνία

    Αλ. Λυκουρέζος: Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να με εμπλέκει με τη μαφία των φυλακών

    • NewsRoom
    βουλη

    Αλέξανδρος Λυκουρέζος


    Στη θέση πως τόσο ο ίδιος όσο και Θεόδωρος Παναγόπουλος δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση της μαφίας των φυλακών επέμεινε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος μίλησε για τη δικαστική του περιπέτεια.

    Όπως υποστήριξε ο ποινικολόγος κάποιοι είχαν στόχο να με εμπλέξουν ενώ όπως τόνισε δεν υπάρχει κανένα  στοιχείο που να τον συνδέει με την εγκληματική οργάνωση.

    Παράλληλα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος επισήμανε πως θα επιμείνει στην αγωγή του κατά της Κατερίνας Παπακώστα, παρά τις διευκρινήσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Η διευκρίνισή της ήταν ένα δεύτερο ολίσθημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σε άλλες δηλώσεις του, στον ΑΝΤ1, ο κ. Λυκουρέζος υποστήριξε πως «είναι αδιανόητο να μπορεί να πιστέψει ο οποιοσδήποτε ότι αποφάσισα πριν από 5 χρόνια να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, με Αλβανούς που δεν έχω συναντήσει ποτέ, δεν έχω μιλήσει ποτέ, δεν έχω ποτέ έρθει σε καμία έμμεση ή άμεση επαφή».

    «Πιστεύω ότι σύντομα θα αποδειχτεί ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν και ότι δεν υπήρξε κανένα εκ μέρους μου αδίκημα από αυτά για τα οποία κατηγορούμαι», δήλωσε.

    «Τόσο ο κ. Παναγόπουλος, όσο κι εγώ, ως συνάδελφοι και συνήγοροι του κ. Αντωνόπουλου, ουδέποτε ζητήσαμε τα ποσά που ισχυρίζεται πλευρά του κ. Φλώρου. Εχουμε περίτρανα αποδείξει ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία για να μπορέσει να συγκροτηθεί το αδίκημα εκβίασης ή απόπειρας που μας κατηγορούν», υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζος/

    ‘Οταν ρωτήθηκε για τη σύλληψή του, από την αντιτρομοκρατική και το πώς την αντιμετώπισε, είπε: «Ομολογώ με τρομακτική έκπληξη. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιο λόγο συμβαίνει. Δεν είχα καμία ένδειξη. Ήταν πολύ άστοχος ο τρόπος αυτός. Αν ήθελε ο ανακριτής να μου απαγγείλει κατηγορία και να απολογηθώ, δεν είχε παρά να με καλέσει στο γραφείο του- γνωστός είμαι στην Αθήνα, δεν υπήρχε περίπτωση να εξαφανιστώ- και να γίνει μια πολύ πιο ήρεμη και διακριτική διαδικασία», δήλωσε ο κ. Λυκουρέζος.

    «Ήταν κάτι τελείως πρωτοφανές. Ένταλμα σύλληψης δεν εκδίδεται για κάποιον που δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος να τελέσει άλλα αδικήματα», συμπλήρωσε.

    «Ο Φλώρος και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να διατυπώσουν σκέψεις εντελώς ανύπαρκτες, που δεν συνδέονται με κανένα γεγονός, με στόχο εμένα. Από τον Νοέμβριο του 2014 υπήρξα συνήγορος υπεράσπισης του κ. Αντωνόπουλου που υπήρξε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Ο κ. Αντωνόπουλος είχε κατονομάσει από πρώτη στιγμή ως ηθικό αυτουργό τον κ. Φλώρο και πετύχαμε την καταδίκη του στο πρωτόδικο δικαστήριο. Συνεπώς δεν πιστεύω ότι ο κ. Φλώρος μπορεί να είναι αξιόπιστος μάρτυρας», δήλωσε ο κ. Λυκουρέζος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Αλ. Λυκουρέζος σπάει τη σιωπή του: «Προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεση»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεοδωρής Παναγόπουλος

     



    ΣΧΟΛΙΑ