• Κοινωνία

    Ο Αλ. Λυκουρέζος σπάει τη σιωπή του: «Προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεση»

    • NewsRoom
    likourezos

    O δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος


    Την απόφασή του να επιμείνει στην αγωγή του κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα εξέφρασε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, παρά τη διορθωτική δήλωσή της.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε για την υπόθεση «μαφία των φυλακών» στην οποία επιχείρησαν να τον εμπλέξουν, ότι το θέμα δεν τον αφορά και κακώς συνδέθηκε το όνομά του με αυτή την ιστορία ενώ επέμεινε στην αγωγή του κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα.

    «Χθες κατέθεσα αγωγή… Παρεβίασε κατά τρόπο βάναυσο άρθρο πρόσφατου νόμου, ο οποίος απαγορεύει και θεωρεί παράνομο σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται κατά αυτό το δυσμενή τρόπο σε περιπτώσεις κατηγορουμένων πριν την αμετάκλητη (απόφαση)» σημείωσε ο ποινικολόγος και δικηγόρος, λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους. «Θα επιμείνω για να δει πως ήταν ατυχέστατη, και ουσιαστικά το αρχικό κείμενο παραμένει με απόλυτη σαφήνεια κατά τρόπον βάναυσο» σχολίασε ο κ. Λυκουρέζος.

    «Δεν με αφορά η “μαφία των φυλακών”» τόνισε προσθέτοντας ότι «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους κριτές μου και θα αποδειχθεί σύντομα». Ο κ. Λυκουρέζος εκτίμησε, επίσης, ότι «αναμφισβήτητα προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεση».

    Παράλληλα σημείωσε ότι «εφόσον υπάρξουν ονόματα (σ.σ. που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών») θα τα πω». «Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει η δικηγορία, θα επιστρέψω στη μάχιμη δικηγορία» συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεοδωρής Παναγόπουλος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαραθώνια απολογία Αλ. Λυκουρέζου – Τι υποστηρίζει στο υπόμνημά του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλ. Λυκουρέζος: «Αυτό είναι το email που αποδεικνύει ότι δεν ζήτησα 2 εκατομμύρια ευρώ»



    ΣΧΟΛΙΑ