• Κοινωνία

    Αγρότες έκλεισαν το ένα ρεύμα της Εθνικής Οδού στον κόμβο Νίκαιας

    • NewsRoom
    μπλόκα


    Ενιαίο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, έχουν χτίσει οι αγρότες της Θεσσαλίας, όπως είχαν προειδοποιήσει, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στα Φάρσαλα.

    Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, οι αγρότες από την περιοχή των Φαρσάλων έχουν κλείσει με τρακτέρ τη μία λωρίδα κυκλοφορίας, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας. Αργότερα αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή και οι αγρότες της Καρδίτσας, με σκοπό να ολοκληρωθεί το μπλόκο στην Εθνική Οδό, όπως έχουν σχεδιάσει οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

    Υπενθυμίζεται ότι αίτια διαμαρτυρίας των αγροτών αποτελούν το κόστος παραγωγής και ζητήματα που σχετίζονται με το αγροτικό εισόδημα, όπως το κόστος του πετρελαίου και οι τιμές των προϊόντων τους.

    Την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα της Ημαθίας, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας Οδού, στο κομμάτι Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

    Ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, προέβη σε δηλώσεις, λέγοντας «ξεκινήσαμε να μαζευόμαστε με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μας οχήματα στο σημείο. Δεν επαναπαυόμαστε και σήμερα όλη την ημέρα θα κάνουμε εξορμήσεις στα χωριά γύρω από τη Βέροια, προκειμένου να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε περισσότερο κόσμο», ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν προβλέπεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του οδοστρώματος σήμερα.

    Συγκέντρωση πραγματοποιούν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής των Σερρών, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα και επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών.

    «Αφού πραγματοποιήσουμε γενική συνέλευση θα δοθεί το σήμα έναρξης των κινητοποιήσεών μας, με προορισμό το τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στον Προμαχώνα», είπε σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΠΕΚΕΠΕ: 2,8 εκατομμύρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΚΑ: Πώς θα ασφαλίζονται οι αγρότες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες κινητοποιήσεις αγροτών – Πού θα στήσουν μπλόκα



    ΣΧΟΛΙΑ