• Κοινωνία

    Αγωνία στη Θεσσαλονίκη για την 10χρονη Μαρκέλλα που εξαφανίστηκε την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο

    • NewsRoom


    Αγωνία επικρατεί για την 10χρονη Μαρκέλλα Βεράμη στη Θεσσαλονίκη, η οποία εξαφανίστηκε καθώς επέστρεφε από το σχολείο.

    Όπως μεταδίδει το thestival, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης έδωσε σήμα σε όλα τα περιπολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος με τα χαρακτηριστικά της Μαρκέλλας προκειμένου να «σαρώσουν» την περιοχή και να την εντοπίσουν.

    Σημείο εκκίνησης των ερευνών ήταν η οδός Καισαρείας, όπου εθεάθη για τελευταία φορά η ανήλικη. Δημοτικοί αστυνομικοί όργωσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το παραλιακό μέτωπο. Η ανάρτηση του αδερφού της στο Facebook κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές και προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης για να βρεθεί η 10χρονη.

    Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδες εθελοντών πραγματοποιούσαν έρευνες από το Σέιχ Σου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Τον συντονισμό των εθελοντών είχε το Χαμόγελο του Παιδιού.

    Εθελοντές πυροσβέστες, πρόσκοποι, μέλη του Ερυθρού Σταυρού και απλοί πολίτες πέρασαν από κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσε να βρίσκεται. Νεαρές και νεαροί όργωσαν την Τούμπα, ψάχνοντας σε πιλοτές πολυκατοικιών, πάρκα, καταστήματα και ρέματα για ένα στοιχείο που θα τους οδηγούσε στη Μαρκέλλα. Δυστυχώς οι έρευνες δεν απέδωσαν.

    Οι γονείς της Μαρκέλλας παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα όλη τη νύχτα περιμένοντας καρτερικά ένα νέο για το πού βρίσκεται η κόρη τους. Η Μαρκέλλα είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της κυρίας Δήμητρας.

    Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 10χρονης μίλησε στο thestival για την «πεταλουδίτσα» της.

    «Κάθε φορά που γύριζε από το σχολείο τη ρωτούσα: ‘Πώς πέρασες, πεταλουδίτσα μου;’. Δεν θα έφευγε ποτέ χωρίς να μου το πει. Κάποιος την ξεγέλασε. Θέλω να βρεθεί το κορίτσι μου. Έχω πίστη στον Θεό και ελπίζω ότι θα βρεθεί» σχολίασε η 51χρονη γυναίκα και πρόσθεσε:

    «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους αυτούς που βγήκαν από το σπίτι τους και έψαξαν για το παιδί μου. Το παιδί μου είναι τώρα και παιδί όλου του κόσμου. Βοηθήστε να βρεθεί η Μαρκέλλα».

    Την εξαφάνισή της γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του και το «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με την οποία το ανήλικο κορίτσι έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,50 μ. και βάρος 46 κιλά.

    Την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε μαύρο κολάν, καφέ κοντομάνικη μπλούζα, μαύρα παπούτσια, ενώ κουβαλούσε γαλάζια σχολική τσάντα με λουλούδια.

    Στην ίδια ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση σε οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία για την υπόθεση να επικοινωνήσει με το «Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» καθώς και σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

    Η μητέρα της, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι ένας συμμαθητής της, που ήταν μαζί της μετά το σχόλασμα, ανέφερε ότι τη μικρή Μαρκέλλα προσέγγισε μία άγνωστη γυναίκα, η οποία φώναξε τη 10χρονη με το όνομά της. Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα του κοριτσιού, η Μαρκέλλα έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση και από τότε αγνοείται.

    Το χρονικό της εξαφάνισης

    Στις 13:30 η Μαρκέλλα αποχώρησε από το 101ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να μεταβεί στο σπίτι της, στην οδό Καισαρείας. Πρόκειται για μια απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων. Τη συνόδευε ένας συμμαθητής της.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς ο ανήλικος που ήταν μαζί της, τη στιγμή που αποχαιρέτησε τη Μαρκέλλα, είδε μια νεαρή γυναίκα να την πλησιάζει, να φωνάζει το όνομά της και να την τραβάει από το χέρι. Ο ανήλικος την ακολούθησε για λίγα μέτρα, όμως μετά σταμάτησε γιατί φοβήθηκε μήπως γίνει αντιληπτός από τη γυναίκα.

    Ο συμμαθητής της Μαρκέλλας έδωσε στην Αστυνομία πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών της γυναίκας που είδε. Ανέφερε ότι το χρώμα των μαλλιών της ήταν κόκκινο, ήταν κοντή και είχε κάτι παράξενο στο πρόσωπό της. Η ηλικία της είναι περίπου στα 30. Την ίδια περιγραφή έδωσε και μία ακόμα ανήλικη που μίλησε στις Αρχές για το περιστατικό.



    ΣΧΟΛΙΑ