Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Νέα επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε καφετέρια στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, κινητοποιώντας τις αστυνομικές αρχές. Η χειροβομβίδα που πέταξαν οι δράστες στο εσωτερικό του καταστήματος δεν εξερράγη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 04:25, όταν δύο άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, προσέγγισαν την καφετέρια και πέταξαν στο εσωτερικό της μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το σημείο.

1

Η χειροβομβίδα παρέμεινε στο κατάστημα χωρίς να εκραγεί και στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε επιχείρηση κατά την οποία απομακρύνθηκε με ασφάλεια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι Αρχές στο γεγονός ότι η ίδια καφετέρια είχε γίνει στόχος παρόμοιας επίθεσης στις 8 Σεπτεμβρίου, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας.

Λόγω της αστυνομικής επιχείρησης είχαν τεθεί προσωρινά σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Ιουλιανού από το ύψος της Αριστοτέλους, καθώς και στην οδό Αχαρνών, από το ύψος της Ηπείρου έως τη Χέυδεν. Η κυκλοφορία στην περιοχή έχει πλέον αποκατασταθεί και διεξάγεται κανονικά.

Την έρευνα για την επίθεση και τον εντοπισμό των δραστών έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

 

Διαβάστε επίσης 

Καρυστιανού: Δεν υπάρχει νομοθεσία για το μηχάνημα βιοσυντονισμού, δεν απαγορεύεται – Στοχοποιούμαι άδικα

Παπασταύρου στο Βελιγράδι για την τετραμερή ενέργειας – Στο επίκεντρο ασφάλεια εφοδιασμού και διασυνδέσεις

Παναγιώτης Τουρναβίτης: O Έλληνας τραπεζίτης στην κορυφή των ethical banks της Ευρώπης – Η αγορά των 79 δισ. ευρώ