• Κοινωνία

    Αυτοψία στο κτήμα Τατοΐου για τα αντιπυρικά μέτρα

    Αυτοψία στο Τατόι από κυβερνητικό κλιμάκιο με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά


    Την εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο κτήμα του Τατοΐου, μετά την επέλαση της καταστροφικής «Μήδειας», του χιονιά του περασμένου Φεβρουαρίου είχε σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή. Συνεργεία καθαρισμού κόβουν και απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα, όπως και την εύφλεκτη ύλη που έχει δημιουργηθεί, η δουλειά όμως, που μένει να γίνει είναι μεγάλη.

     Την διαδικασία καθαρισμού επέβλεψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς ενώ παρόντες ήταν επίσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γενικός διευθυντής συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου. Ο αναπληρωτής δασάρχη του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Γιώργο Φρούσιος του ενημέρωσε εξάλλου για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και τις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες της περιοχής.

      Σημειώνεται, ότι χθες, 24 Μαΐου στη σύσκεψη που έγινε στην Πολιτική Προστασία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα τον αντιπυρικό σχεδιασμό συμμετείχαν έντεκα δήμαρχοι των περιοχών όπου εντοπίζονται ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, μεταξύ αυτών και η ευρύτερη περιοχή του Τατοΐου.

     Όπως είναι γνωστό εξάλλου, στις 10 Μαΐου, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, 18 περιοχές της Αττικής σε 11 Δήμους κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου οι δημοτικές Αρχές να διευκολυνθούν στο έργο τους και να δρομολογήσουν άμεσα έργα που αφορούν σε μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδίως σε μικτές περιοχές δασών/πόλεων και οικισμών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

    Αυτοψία στο Τατόι από κυβερνητικό κλιμάκιο με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά



    ΣΧΟΛΙΑ