Κοινωνία

Αφέθηκαν ελεύθερα στις 3 τα ξημερώματα τα 12 μέλη της ελληνικής μειονότητας που προσήχθησαν στο ΑΤ Αργυροκάστρου

  • NewsRoom


Ελεύθερα αφέθηκαν τελικά στις 3 τα ξημερώματα τα 12 μέλη της ελληνικής μειονότητας που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουλιαράτες.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες που έμειναν στο αστυνομικό τμήμα ήταν κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ηπειρο. Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο, Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, ο Θωμά Στέφο, πρώην μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Χρήστο Ντούτση, πρώην Έπαρχος Άνω Δρόπολης, και τον Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλος του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο κ. Ντούτσης μιλώντας στο OpenTV και περιέγραψε πώς έγινε η προσαγωγή αλλά και τι συνθήκες επικράτησαν στο Αργυρόκαστρο. «Κυκλοφορούσαμε στη Δρόπολη, όταν ξαφνικά μας κύκλωσαν τέσσερα αυτοκίνητα, μας πήραν τα κινητά και μας πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων. Στο ΑΤ Αργυροκάστρου μας συμπεριφέρθηκαν καλά αλλά μετά μας φύλαξαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Μας είχαν τον καθένα ξεχωριστά, δεν μας άφηναν να μιλήσουμε με κανέναν» είπε ο κ. Ντούτσης. Κατά την εκτίμησή του η προσαγωγή έγινε «για εκφοβισμό, ότι εμείς κάνουμε κουμάντο».

Συνολικά τα μέλη της ομογένειας και οι υπόλοιποι προσαχθέντες έμειναν στο ΑΤ Αργυροκάστρου για 7 ώρες αν και όπως είπε ο κ. Ντούτσης οι Αλβανοί αστυνομικοί «μας είπαν αρχικά για 20 λεπτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η αλβανική αστυνομία προσήγαγε και ανακρίνει 4 σημαντικά μέλη της ελληνικής μειονότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην αγκαλιά της γης της Βορείου Ηπείρου επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας (pics, video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με ελληνικές σημαίες στο «τελευταίο αντίο» για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα (video)ΣΧΟΛΙΑ