• Κοινωνία

  ΑΔΕΔΥ: Κάτω τα χέρια από την απεργία των εργαζομένων στην πολιτική αεροπορία

  • NewsRoom
  Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ


  Την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσε η απόφαση της Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομη την απεργία στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με την Ένωση να κατηγορεί για την απόφαση την κυβέρνηση.

  Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

  Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολουθώντας την προσφιλή της αντεργατική πολιτική προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία εργαζομένων και κλάδων της Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα όσων ανήκουν στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στην Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας, μια απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα (35 Εργατικά Κέντρα, δεκάδες Ομοσπονδίες κλπ).

  Ο αυταρχικός, αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Κατέθεσε αγωγές κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΥΠΑ, για να βγει παράνομη η απεργία στις 28/2, όχι γιατί προκήρυξαν απεργία, αλλά γιατί τόλμησαν να καλέσουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε αυτήν και γιατί κατέθεσαν πρόταση για προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να μη δημιουργηθεί χάος και κίνδυνοι στην αεροναυτιλία και ζήτησαν από την ΥΠΑ να βγάλει notam, δηλαδή σχετική οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρείες.

  Με μια προσχηματική επιχειρηματολογία και διαδικασία, ένα χρόνο μετά το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη κυβέρνηση και Διοίκηση πήγαν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους στην Πολιτική Αεροπορία αδιαφορώντας προκλητικά για τα αιτήματα για πλήρη στελέχωση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση όλων των κρίσιμων υπηρεσιών της. Για άλλη μια φορά «κλείνουν τα αυτιά τους», όπως έκαναν και με τα σωματεία και τους συνδικαλιστές των σιδηροδρόμων!!!

  Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στην απεργία. Η προκηρυγμένη απεργία από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους υπηρεσίες και τους φορείς τους Δημοσίου.

  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα να πράξουν το αυτονόητο συνδικαλιστικό τους καθήκον και να συμμετέχουν στην απεργία.

  Η κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία όχι μόνο δε θα περάσει αλλά θα γίνει και μπούμερανγκ σε όλους όσοι νομίζουν ότι με αυτήν θα ξεμπερδέψουν με το εργατικό λαϊκό κίνημα.

  Όλοι και όλες στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου.

  Διαβάστε επίσης

  Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

  Κανονικά οι πτήσεις από Aegean και Olympic Air την Τετάρτη

  Νετανιάχου σε Μπάιντεν: Η πλειοψηφία των Αμερικανών στηρίζει το Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς  ΣΧΟΛΙΑ