• Κοινωνία

    8χρονη Αλεξία: Πέντε μήνες καθηλωμένη- Έκκληση για βοήθεια απευθύνει ο πατέρας

    • NewsRoom
    παιδων


    Πέντε μήνες έχουν περάσει από την ημέρα του Πάσχα, που αποδείχθηκε μοιραία για την οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας από τη Θήβα, όταν εκείνη, παίζοντας στην αυλή, χτυπήθηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα.

    Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, περιγράφοντας τον Γολγοθά που συνεχίζει να περνά η οικογένεια, καθώς η Αλεξία εξακολουθεί να νοσηλεύεται, με την κατάστασή της να παραμένει σοβαρή.

    «Ακριβώς 5 μήνες. Ένα βάσανο σκέτο. Oύτε μιλάει, ούτε τίποτα. Μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του. Όλο το μυαλό εκεί, είναι γιατί να τύχει σε έμενα αυτό το πράγμα», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού, Λουκάς Σαμαρτζής.

    Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας ανακάλεσε στη μνήμη του την ημέρα του τραγικού συμβάντος όταν, ανήμερα του Πάσχα, η 8χρονη που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, ένας άνδρας, που βρισκόταν στο απέναντι χωριό, είχε πυροβολήσει στον αέρα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα.

    «Nτροπή του, κατέστρεψε μια οικογένεια, έκλεισε ένα σπίτι ουσιαστικά», είπε ο πατέρας.

    Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια της Αλεξίας έχει κινηθεί νομικά εναντίον του ανθρώπου που πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει την 8χρονη, ζητώντας να δεσμευθεί η περιουσία του δράστη μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, καθώς η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι πολύ δύσκολη, γεγονός που καθιστά αδύνατο το να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα που απαιτεί η νοσηλεία της Αλεξίας.

    Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, κρίνεται απαραίτητο να μεταφερθεί η μικρή στο εξωτερικό, ώστε να επισκεφθεί ένα εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης. Ωστόσο, οι πόροι της οικογένειας δεν επαρκούν και η συγκεκριμένη ανάγκη δεν βρίσκει διέξοδο να προχωρήσει.

    Για το λόγο αυτό, μέσω της παρουσίας του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star απηύθυνε δημόσια έκκληση για βοήθεια, ζητώντας από όσους μπορούν να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια που καταβάλλει η οικογένεια. Δόθηκε, μάλιστα, στη δημοσιότητα και ένας τραπεζικός λογαριασμός, για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπόθεση της 8χρονης Αλεξίας είναι μια ιστορία που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο και έχει αγγίξει τον κόσμο. Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα και από το γεγονός ότι διοργανώθηκε συναυλία, ώστε να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι πόροι, για να μεταφερθεί η μικρή στο εξωτερικό, όπως απαιτείται. Στη συναυλία αυτή, συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων στις Θεσπιές, που έσπευσαν να συνδράμουν στον καλό αυτό σκοπό. Ως αποτέλεσμα, από τη συναυλία συγκεντρώθηκε το πολύ σημαντικό ποσό των 10.000 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ