• Κοινωνία

    28η Οκτωβρίου: Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Μαθητικές στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom


    Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας, και τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Επίσης απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στις εξόδους από τις 8πμ έως τη 1μμ.

    Στη Θεσσαλονίκη

    Διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθούν πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης με πτήσεις των F16 της Ομάδας “ΖΕΥΣ” που θα εκτελέσουν εναέριο πρόγραμμα ελιγμών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ θα σηκωθεί και το ιστορικό αεροσκάφος Spitfire.

    O σμηναγός Χρήστος – Πάρης Χαρίτος, ο οποίος εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16, θα πραγματοποιήσει την πτήσεις φέτος θα απευθύνει το φετινό μήνυμα κατά την πτήση σχηματισμού των F16.

    Θα προηγηθεί:

    – 10.30 π.μ. Κατάθεση Στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου

    – 11.00 π.μ. Παρέλαση πολιτικών, μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας θα παραστεί εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

    Όσον αφορά στην Αθήνα, η μαθητική παρέλαση αναμένεται να αρχίσει στις 11:00.

    Στις 10 ακριβώς, θα ξεκινήσει η δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για την 28η Οκτωβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται

    Στις… παραλίες οι εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου – Στο 65% η πληρότητα του διημέρου στα καταλύματα της χώρας

    Πέτρος Θέμελης: Μια ζωή στο σκάμμα, μια ζωή στην Αρχαία Μεσσήνη



    ΣΧΟΛΙΑ