• Δημοφιλή στο Internet

    Τζιλ Μπάιντεν: Μια (εργαζόμενη) Πρώτη Κυρία

    • NewsRoom


    Η Σλοβένα Μελάνια Τραμπ μετρά αντίστροφα και παραδίδει σκυτάλη στη σύζυγο του νέου πλανητάρχη, Τζιλ Μπάιντεν.

    Η ίδια στην πρώτη της ανάρτηση μετά την έκβαση ανέφερε για τον σύζυγό της: “Θα είναι ένας πρόεδρος για όλες τις οικογένειές μας”.

    Η Αμερικανίδα Τζιλ Μπάιντεν, γεννημένη στο Νιου Τζέρσεϊ, μεγαλωμένη στο Γουίλοου Γκρόουβ της Πενσιλβάνια, είναι το στήριγμα του νέου πλανητάρχη και είναι ξεκάθαρο ότι θα τον στηρίξει και στο νέο κεφάλαιο της πολιτικής καριέρας του. Η 66χρονη είναι παντρεμένη με τον Τζο Μπάιντεν εδώ και 43 χρόνια. Πρόκειται για μία εσωστρεφή προσωπικότητα, εκλεπτυσμένη, που θα διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ κατά την διάρκεια της πολιτικής καριέρας του συζύγου της.

    Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και όπως έχει δηλώσει ο 77χρονος Τζο Μπάιντεν, «μου ξαναέδωσε ζωή», μετά το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ένα «ραντεβού στα τυφλά» το οποίο οργάνωσε για εκείνους ο αδελφός του Τζο Μπάιντεν.

    Πέντε χρόνια αργότερα, το 1977 το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί, έχοντας την απόλυτη στήριξη των δύο γιών του, Μπο και Χάντερ.

    Το 1981 ο Τζο και η Τζιλ απέκτησαν την κόρη τους, Άσλεϊ. Τότε, η Τζιλ αποφάσισε να διακόψει για λίγο την καριέρα της, ενώ μετά τη γέννηση της κόρης της, επέστρεψε στις σπουδές και πήρε το διδακτορικό της στην εκπαίδευση.

    Κατά την διάρκεια της θητείας της ως δεύτερης κυρίας στην διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα, έσπασε την παράδοση συνεχίζοντας να διδάσκει Αγγλικά απασχολούμενη με πλήρες ωράριο στο κοινοτικό κολλέγιο. Στο απομνημονεύματά της με τίτλο «Where the Lights Enter», έγραψε: «Το να είμαι καθηγήτρια δεν είναι αυτό που κάνω, αλλά αυτό που είμαι».

    Εξακολουθεί να διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο στη Βόρεια Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσιγκτον, και πιθανότατα θα συνεχίσει παρά το γεγονός ότι είναι πλέον η «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, μετά και τη νίκη του συζύγου της στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνια που τον οδήγησε κατευθείαν στο οβάλ γραφείο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Η Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ