• Δημοφιλή στο Internet

    Τσικνοπέμπτη: 3 φανταστικές συνταγές του Άκη Πετρετζίκη για το σημερινό τραπέζι


    Τσικνοπέμπτη με συνταγές του Άκη Πετρετζίκη για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Η φετινή Τσικνοπέμπτη μας βρίσκει κάπως διαφορετικά λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία. Ωστόσο, αυτό δε μας εμποδίζει από το να ετοιμάσουμε ένα γιορτινό τραπέζι με πεντανόστιμα πιάτα, για να γιορτάσουμε την ημέρα.

    Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει τρεις γευστικές συνταγές με κρεατικά για το σημερινό τραπέζι. Γεύσεις που θα λατρέψουν όλοι!

    Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα δυόσμου

    συνταγή
    Αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα δυόσμου από τον Άκη Πετρετζίκη

    Υλικά

    1/2 κιλό παϊδάκια αρνίσια
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    4 κ.σ. αλάτι, χοντρό
    2 μελιτζάνες
    πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    1 σκ. σκόρδο
    2 πιπεριές τσίλι
    1 κ.γ. ελαιόλαδο
    1 κ.γ. αλάτι, χοντρό
    χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
    1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
    1 κ.σ. μέλι
    1/2 ματσάκι δυόσμο

    Για το σερβίρισμα

    1 κ.γ. ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    -Προθερμαίνουμε τη ψηστιέρα ή το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά.
    -Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
    -Μεταφέρουμε τα παϊδάκια στην καυτή ψηστιέρα. Ψήνουμε για 5 λεπτά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Τραγανή πανσέτα

    συνταγή
    Τραγανή πανσέτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Υλικά

    Για την πανσέτα

    1 1/2 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο και δέρμα
    αλάτι
    πιπέρι
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 πράσα
    2 καρότα
    2 κρεμμύδια
    2 στικ κανέλα
    1/2 κ.σ. κόκκους μπαχάρι
    1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
    3 αστεροειδείς γλυκάνισους
    1 σκ. σκόρδο
    2-3 κλ. δεντρολίβανο
    4-5 κλ. θυμάρι
    50 γρ. κρασί κόκκινο
    2 κύβους κότας
    1 λίτρο νερό
    1 κ.σ. μουστάρδα

    Για τις πατάτες

    4 πατάτες, βρασμένες
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα 1 κ.σ. για το σερβίρισμα
    1 σκ. σκόρδο
    αλάτι
    πιπέρι
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι
    1 κ.σ. βούτυρο

    Εκτέλεση

    Για την πανσέτα

    -Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    -Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει καλά.
    -Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε την πανσέτα χιαστί και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
    -Βάζουμε την πανσέτα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και τη βάζουμε σε ένα ταψί.
    -Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.
    -Κόβουμε τα πράσα, τα καρότα και τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, πιπέρι,τον γλυκάνισο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Γιαουρτλού κεμπάπ

    συνταγή
    Γιαουρτλού κεμπάπ από τον Άκη Πετρετζίκη

    Υλικά

    Για το κεμπάπ

    500 γρ. κιμά αρνίσιο
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι
    2 σκ. σκόρδο
    2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
    1/2 κ.γ. κανέλα
    1/2 κ.γ. μπαχάρι
    1/2 κ.σ. κύμινο
    αλάτι
    πιπέρι
    1/2 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
    1 κ.γ. τσιμένι
    1/2 ματσάκι μαϊντανό
    2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

    Για το σερβίρισμα

    1 κρεμμύδι
    2 κ.σ. μαϊντανό
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 ντομάτες
    4 πίτες για σουβλάκι, ψημένες
    γιαούρτι στραγγιστό
    πάπρικα, καυτερή

    Εκτέλεση

    Για το κεμπάπ

    -Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
    -Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
    -Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
    -Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι.
    -Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
    -Τέλος, βάζουμε την πάστα ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
    -Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ξερό θυμάρι, την κανέλα, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το τσιμένι.
    -Προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι στο μπολ με τον κιμά και βάζουμε τη φρυγανιά και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
    -Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    -Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες για να μαριναριστεί καλά ο κιμάς. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο έως 2 μέρες.
    -Στη συνέχεια παίρνουμε 2-3 κ.σ. από τον κιμά και τον πλάθουμε με τα χέρια μας.
    -Παίρνουμε δύο ξυλάκια για σουβλάκια και απλώνουμε τον κιμά ώστε να απλωθεί κατά μήκος τους. Το πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας για να ψηθεί καλά μέχρι μέσα.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η εύκολη συνταγή του Άκη για την Τετάρτη: Ζυμαρικά με ψητή φέτα και ντοματίνια

    Η γκουρμέ συνταγή για ένα θρεπτικό πιάτο: Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι

    Η λαχταριστή συνταγή της Δευτέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες τηγανητές και φέτα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ