ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Healthy Food & Bio Food Awards 2026: Η ΑΒ Βασιλόπουλος διακρίνεται για τη σειρά Nature’s Promise και ΑΒ Έτοιμα Γεύματα
Ένα απόλυτα σπιτικό φαγητό ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο γνωστός σεφ
Την τέλεια συνταγή για να πετύχουμε νοστιμότατο αρακά λεμονάτο μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης. Ένα μαμαδίστικο πιάτο που αγαπάμε. Δοκιμάστε το!
Υλικά
1 κρεμμύδι, ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γρ. πατάτες
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
50 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. νερό
600 γρ. αρακά
1/2 ματσάκι άνηθο
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
1/2 ματσάκι δυόσμο
Για το σερβίρισμα
φέτες λεμόνι
δυόσμο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάζουμε τον αρακά, τον μισό άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Santo Wines: Πώς το ελληνικό οινοποιείο μπήκε στο αποκλειστικό βιβλίο της Rolls-Royce για τα 100 χρόνια Phantom
- Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Τσίπρας: η μοναξιά χωρίς άλλοθι
- Πάνω από 500 εκατ. ευρώ για εργασία και επιχειρηματικότητα – Το νέο πακέτο δράσεων της ΔΥΠΑ
- Βιομηχανία: Αναβάλλεται για τον επόμενο μήνα το σχέδιο στήριξης του ενεργειακού κόστους