• Δημοφιλή στο Internet

    Θεϊκό τιραμισού για γλυκιές απολαύσεις!

    • NewsRoom

    Τιραμισού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Αγαπημένο γλυκό με γεύση θεϊκή, αέρινο και φανταστικό!

    Την αυθεντική συνταγή με όλα τα μυστικά για ιταλικό tiramisu μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Tiramisu στα ιταλικά σημαίνει «ανέβασε με» κι αυτό γιατί και η γεύση του αλλά και ο συνδυασμός των υλικών ανεβάζει την διάθεση και ξεσηκώνει.

    Δοκιμάστε την και θα έχετε την τέλεια λιχουδιά για το Σαββατοκύριακο!

    Υλικά

    2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
    5 κρόκους από μεγάλα αυγά
    300 γραμ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
    450 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
    1 ½ φλ. δυνατό καφέ
    1/4 φλ. λικέρ καφέ ή λικέρ σοκολάτα
    3/4 φλ. ζάχαρη
    κακάο
    100 γραμ. τρίμματα σοκολάτας

    Εκτέλεση

    Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους.

    Βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μείγμα και σφίξει ο κρόκος. Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 60 º C.

    Μάθε όλες τις λεπτομέρειες και τα μυστικά για την παστερίωση των αυγών εδώ.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί.

    Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά σε μια λεία βελούδινη κρέμα.

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, οι γνωστές μύτες πουλιών (έτσι είναι το σχήμα τους) από το χτύπημα.

    Απαλά προσθέτουμε την κρέμα στην κρέμα αυγού και διπλώνουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.

    Τρίβουμε τη σοκολάτα. Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ. Προσοχή, δεν τα μουλιάζουμε απλά τα βουτάμε.

    Αραδιάζουμε μια στρώση μπισκότα σε τετράγωνο πυρέξ. Απλώνουμε μισή κρέμα. Βάζουμε σε μια στρώση τρίμμα σοκολάτας.

    Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

    Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια.

    Με τα ίδια υλικά μπορούμε να φτιάξουμε σε ποτήρια ατομικά τιραμισού. Αν είσαι λάτρης του τιραμισού, δοκίμασε και τις συνταγές μου για κέικ τιραμισού με παντεσπάνι, θεϊκό παγωτό τιραμισού και μια πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς αυγά.

    Διαβάστε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλειο τιραμισού εδώ.

    Πηγή: argiro.gr



    ΣΧΟΛΙΑ