• Δημοφιλή στο Internet

    Ρίζα Ρίζα: Το μαγαζί-στέκι στο Κουκάκι -Ενδιαφέρον, νεανικό, οικονομικό

    • NewsRoom
    riza riza


    Στον πεζόδρομο στο Κουκάκι, λίγα μέτρα μακριά από το μετρό Συγγρού-Φιξ, μια παρέα νέων ανθρώπων είπε να κάνει τους Αθηναίους να ριζώσουν  και να βρουν ένα νέο στέκι.

    Το Ρίζα Ρίζα είναι μία από τις νεότερες αφίξεις στον πεζόδρομο Δράκου και ένα all day cafe-bar με όλη τη σημασία της λέξεως. Εκεί, στις παρυφές της Ακρόπολης θα πιεις καφέ, θα φας, θα πιεις κοκτέιλ και άμα έχει μείνει γλυκό θα δοκιμάσεις και λίγο από αυτό.

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

    Το Ρίζα Ρίζα θα το αναγνωρίσεις αμέσως, μιας και θα δεις έναν φωτεινό χώρο γεμάτο φοιτητές και 30άρηδες. Με το που μπεις θα νιώσεις σαν το σπίτι σου. Ο χώρος έχει θετική αύρα και αυτό οφείλεται στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτό, μιας και είναι έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν με χαμόγελο.

    Κάποιοι θα σταθούν στα ράφια με τα λαχανικά και τα φρούτα, άλλοι στη βιβλιοθήκη με τα vintage διακοσμητικά, άλλοι στον καθρέπτη και την πολυθρόνα στο βάθος, αλλά όλοι θα χαζέψουν στην κουζίνα.

     

     

    Το concept του μαγαζιού είναι ανοικτή κουζίνα, οπότε είναι βέβαιο πως το μάτι σου, όπως και το δικό μου, θα κολλήσει στις φωτιές που ανάβουν, στο κόψιμο του σολομού και στο ψήσιμο των σνακ που σερβίρουν με το ποτό. Αν κάθεσαι δε πολύ κοντά μπορείς να δεις το πιάτο σου να ετοιμάζεται εκείνη τη στιγμή με τα φρέσκα υλικά και την διάθεση των σεφ να σε μαγνητίζουν.

    Μιας και πιάσαμε το φαγητό από τον κατάλογο θα δεις μια λίστα πιάτων που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Από scrambled eggs και σάντουιτς σολομού μέχρι πειραγμένη τηγανιά κοτόπουλου και μπιφτέκια. Κάτι πήρε το αυτί μου, όταν βρέθηκα στο Ρίζα Ρίζα, πως η σαλάτα με το μπέικον και το χαλούμι είναι μαγική.

    διαβάστε περισσότερα στο www.bovary.gr

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Για ποτάκι αυτό το Σαββατοκύριακο: Πέντε ατμοσφαιρικά bar στο κέντρο της πόλης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 μαγαζιά στην Αθήνα που «αποθεώνουν» τις τηγανιτές πατάτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δύο ελληνικά bar μέσα στα σαράντα καλύτερα του κόσμου



    ΣΧΟΛΙΑ