• Δημοφιλή στο Internet

    Παπουτσάκια με κολοκυθάκια: Η τέλεια εναλλακτική συνταγή για το αγαπημένο ελληνικό πιάτο

    • NewsRoom

    Παπουτσάκια με κολοκυθάκια από τον Γιώργο Τσούλη


    Μία γευστική εναλλακτική πρόταση σε ένα αγαπημένο ελληνικό πιάτο

    Μία συνταγή για εναλλακτικά παπουτσάκια με το πιο αγαπημένο λαχανικό του καλοκαιριού, που θα αγαπήσετε ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Γιώργος Τσούλης. Ο σεφ μας συμβουλεύει να προσέχουμε μην παραψηθούν τα κολοκύθια και διαλυθούν κατά το ψήσιμο.

    Υλικά

    5 κολοκυθάκια, μεγάλα

    4 κ.σ. ελαιόλαδο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Για τον κιμά:

    800 γρ. ντομάτα κονκασέ

    500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από σπαλομίτα

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    7-8 κ.σ. ελαιόλαδο

    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

    2 δύλλα δάφνης

    1 πρέζα κανέλα, τριμμένη

    150 ml κόκκινο κρασί

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Για την μπεσαμέλ:

    100 γρ. γραβιερα, τριμμένη +extra για το πασπάλισμα

    50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο

    50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

    500 ml γάλα, πλήρες

    2 κρόκους αυγού

    ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για τα κολοκύθια:

    Ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση κατά μήκος και χαράσσουμε τη σάρκα τους σταυρωτά, ώστε να δημιουργήσουμε σχήμα μικρών διαμαντιών.

    Έπειτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    Μόλις ψηθούν, τα αποσύρουμε από το φούρνο, με ένα κουταλάκι αφαιρούμε την ψίχα τους, ώστε να δημιουργήσουμε φωλιές και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Για τον κιμά:

    Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, την αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε, μέχρι να ασπρίσει.

    Αφού ασπρίσει ο κιμάς, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

    Τέλος, σβήνουμε με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί τελείως κι έπειτα, προσθέτουμε την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, τη ντομάτα κονκασέ, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για ακόμα 30 λεπτά.

    Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τον αφήνουμε στην άκρη.

    Για την μπεσαμέλ:

    Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: giorgostsoulis.com



    ΣΧΟΛΙΑ