• Δημοφιλή στο Internet

    Πάνος Ιωαννίδης: Αυτή είναι η συνταγή για το τέλειο ριζότο

    • NewsRoom

    Ριζότο από τον Πάνο Ιωαννίδη


    Ριζότο με Βερμούτ, Γαρίδες Και Chorizo

    Ο Πάνος Ιωαννίδης ετοιμάζει για εμάς την τέλεια συνταγή για ένα γευστικό ριζότο, που υπόσχεται να εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν.

    Υλικά

    180 γρ. Arborio ρύζι

    25 γρ. Ελαιόλαδο

    60 γρ. Λευκό κρεμμύδι
    20 γρ. Βερμούτ

    Αλάτι

    Πιπέρι φρέσκο

    500 γρ. Ζωμός λαχανικών (150 γρ. λαχανικά mirepoix)

    120 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

    60 γρ. Βούτυρο

    8 τεμ. Γαρίδες καθαρισμένες κομμένες κατά μήκος (κελύφη από τις καθαρισμένες)

    60 γρ. λαχανικά mirepoix

    Brandy

    Chorizo ψιλοκομμένο

    Λάδι από ρόκα (ελαιόλαδο ,φύλλα ρόκας ,αλάτι ,πιπέρι)

    Εκτέλεση

    Για τον ζωμό λαχανικών

    1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά με λίγο λάδι ,προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν.

    Για την σάλτσα με γαρίδες

    1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι τα κελύφη από τις γαρίδες και το mirepoix και τα σβήνουμε με μπράντι, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό.

    2. Τα βάζουμε σε μπλέντερ να πολτοποιηθούν, στραγγίζουμε τους χυμούς σε ένα τηγανάκι και βράζουμε ελαφρά μέχρι να συμπυκνωθεί η γεύση.

    Για το λάδι ρόκας

    1. Σε ένα μπλεντεράκι χτυπάμε όλα τα υλικά.

    Για το chorizo

    1. Ψιλοκόβουμε το Chorizo και το σοτάρουμε ελαφρά και αφαιρούμε.

    Για τις γαρίδες

    1. Στο ίδιο τηγάνι με το Chorizo σοτάρουμε τις γαρίδες χρησιμοποιώντας το λάδι του και σβήνουμε με μπράντι.

    Για το ριζότο

    1. Σοτάρουμε το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο.

    2. Σβήνουμε με μαρτίνι.

    3. Προσθέτουμε ανά διαστήματα τον ζωμό λαχανικών.

    4. Βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 22 λεπτά.

    5. Δένουμε με παρμεζάνα και βούτυρο.



    ΣΧΟΛΙΑ