• Δημοφιλή στο Internet

    Ο τέλειος τρόπος για να φάμε μαυρομάτικα φασόλια: Κοκκινιστά με μυρωδικά

    Κοκκινιστά μαυρομάτικα φασόλια από τον Γιώργο Τσούλη


    Μία συνταγή για να μετατρέψετε μία δύσκολη τροφή σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πιάτο

    Ο Γιώργος Τσούλης μας δείχνει τον τρόπο να φάμε γευστικότατα κοκκινιστά μαυρομάτικα φασόλια. Μας συμβουλεύει, επίσης, αν θέλουμε να βράσουν πιο γρήγορα τα φασόλια, να τα μουλιάσουμε σε παγωμένο νερό από το προηγούμενο βράδυ.

    Υλικά

    250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    ½ πράσο, ψιλοκομμένο

    1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

    400 γρ. ντομάτα κονκασέ

    1 κύβο ζωμό λαχανικών

    2 φύλλα δάφνης

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, αδειάζουμε τα φασόλια μέσα, τη γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψουμε τα φασόλια και τα βράζουμε μέχρι να πάρουν μία βράση.

    Έπειτα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Στη συνέχεια, τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Ύστερα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

    Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα φασόλια και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τελευταία και να δέσει η σάλτσα.

    Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα φασόλια ζεστά.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ