• Δημοφιλή στο Internet

    Μία συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας: Κοραλάκι με μανιτάρια αλά κρεμ στο φούρνο

    συνταγή

    Κοραλάκι με μανιτάρια αλά κρεμ στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gt


    Κοραλάκι με μανιτάρια αλα κρεμ, μια πεντανόστιμη συνταγή που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο

    Ένα πιάτο για να γλείφετε τα δάχτυλά σας ετοιμάζει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που μας δείχνει την πανεύκολη συνταγή για να φτιάξουμε κοραλάκι με μανιτάρια αλά κρεμ στο φούρνο. Απλά πεντανόστιμο!

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    2 φλ. κοραλάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό με τρύπα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    300 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) κομμένα σε φέτες
    1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    2 κ.σ. κονιάκ
    1/4 φλ. αλεύρι
    2 φλ. φρέσκο γάλα ζεστό
    1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
    ρεγκάτο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας που να λιώνει στο ψήσιμο

    Εκτέλεση

    Για το κοραλάκι με μανιτάρια αλά κρεμ στο φούρνο, βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά, όπου λόγω του σχήματός τους θα ρουφήξουν την πλούσια σάλτσα με μανιτάρια αλα κρεμ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε καλά.

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, μανιτάρια αλα κρεμ που θα απογειώσει το κοραλάκι.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για 4-5 λεπτά.

    Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή κουτάλα να ψηθεί το αλεύρι για 2-3 λεπτά.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα να διαλυθεί το αλεύρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε, το μισό τυρί και τα ζυμαρικά στη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε καλά.

    Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Η καλοκαιρινή συνταγή του Άκη που θα σας εκπλήξει γευστικά: Μύδια φριτάτα

    Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Vegan κεφτεδάκια με μανιτάρια αλά κρεμ

    Καπονάτα: Η φανταστική ιταλική συνταγή που θα λατρέψετε!

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ