• Δημοφιλή στο Internet

    Λαχταριστός κορμός λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom

    Κορμός λευκής σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη, πηγή: akispetretzikis.com


    Μία υπέροχη συνταγή για… γλυκές απολαύσεις!

    Μία συνταγή για ένα απολαυστικό γλυκό ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει τον πιο απλό τρόπο να την φτιάξουμε κι εμείς. Ο σεφ φτιάχνει κορμό από λευκή σοκολάτα, που υπόσχεται να σας ξετρελάνει. Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
    100 γρ. βούτυρο
    2 κ.σ. κονιάκ
    360 γρ. κουβερτούρα λευκή
    100 γρ. cranberries, αποξηραμένα
    180 γρ. καρυδόψιχα
    2 πρέζες αλάτι
    450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

    Εκτέλεση

    Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.

    Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο και το κονιάκ σε ένα μπολ, να το σκεπάσουμε με διάφανη μεμβράνη και να το βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt. Πρέπει το βούτυρο να καίει πολύ για να λιώσει η σοκολάτα.

    Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

    Αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι μέσα στο μπολ με τη λευκή κουβερτούρα.

    Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

    Προσθέτουμε στο μπολ τα κράνμπερις, τα καρύδια και το αλάτι. Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.

    Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

    Σε μία φόρμα για κέικ 30×10 εκ., στρώνουμε διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά της φόρμας, και προσθέτουμε μέσα όλο το μείγμα.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ