ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αν δεν σας αρέσει ή αν σας έχει κουράσει ο κλασσικός τρόπος μαγειρέματος του τραχανά, ο Γιώργος Τσούλης σας προτείνει μία εναλλακτική συνταγή, που σίγουρα προσθέτει σε γεύση και νοστιμιά!
Ο σεφ υπενθυμίζει ότι, αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρό τραχανά, θα χρειαστούμε περισσότερη ώρα βρασμού.
Υλικά
300 γρ. ξινό τραχανά, ψιλό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1320 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10-15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Στις 21 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για το μέρισμα 70,26 εκατ. ευρώ
- Τι θα κάνει τώρα η μετοχή της Πειραιώς, η έξυπνη κίνηση Ψάλτη, τα νέα deals του Εξάρχου, το σοκ για τον Ευμορφίδη, το «ναυάγιο» του εφοπλιστή Οικονόμου, ο Δαγούμας και η πλατινομαλούσα νεαρά και η βάφτιση του JJC στο Capri
- Δριτσάνος (Schneider Electric): «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος δεδομένων» – Οι συνεργασίες, οι επενδύσεις και οι προκλήσεις
- Η ανακάλυψη που ανατρέπει τα πάντα και ποια μετοχή είναι η επιτομή της στρέβλωσης
