• Δημοφιλή στο Internet

    Υπέροχο, δροσιστικό και εύκολο τσίζκεικ με λεμόνι από την Αργυρώ


    Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με λεμόνι ή λάιμ! Μοιάζει με τσιζ κέικ χωρίς ψήσιμο και γίνεται σε 5 λεπτά. Αν έχεις λάιμ βάλε, γιατί κάνει τη διαφορά. Αλλιώς, χρησιμοποίησε αρωματικά φρέσκα μοσχολέμονα.

    Υλικά Συνταγής

    • Για τη βάση
    • 250 γραμ. μπισκότα ολικής άλεσης
    • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
    • Για την κρέμα
    • 300 γραμ. τυρί κρέμα
    • 400 γραμ.(1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
    • 2 ζουμερά λάιμ ή λεμόνια (ξύσμα και χυμό)
    • 1 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη (ή 2 φύλλα ζελατίνης- 4 γραµ)
    • 1 κ.σ. νερό
    • Για τo γαρνίρισμα (προαιρετικά)
    • 6 κ.σ. ζάχαρη
    • 6 κ.σ. νερό
    • 2 λεμόνια (τη φλούδα κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
    • ½ λεμόνι (χυμός)

    Εκτέλεση

    Για τη βάση

    Για το τσιζκέικ λεμόνι, αλέθουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Λίγο λίγο προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο πλέον βούτυρο και τα χτυπάμε να ενωθούν.

    Σε αντικολλητική φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου με το κουτάλι και το στρώνουμε στη βάση και στα πλάγια (4 εκ. ύψος πλαϊνό) σαν να δημιουργούμε μια θήκη μπισκότου για την κρέμα λεμόνι. Παγώνουμε το μπισκότο στο ψυγείο για 30΄.

    Για την κρέμα

    Βάζουμε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και το χτυπάμε λίγο με σύρμα ή με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό κα το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ή χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν καλά τα υλικά.

    Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κανάτα ή μπολ. Περιχύνουμε με το νερό. Βάζουμε την κανάτα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, να λιώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε 3΄-4΄ να κρυώσει και την προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο παγωμένο μπισκότο. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα για να κόβεται, περίπου 3 ώρες.

    Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

    Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φλούδες λεμόνι και το χυμό. Σιγοβράζουμε για 5-6΄ να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.

    Ξεφορμάρουμε το γλυκό. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια γαρνίροντας με μια κουταλιά από το γλυκό κουταλιού.

    Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε και με σαντιγί.

    Πηγή: argiro.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Σιωπηλός Δρόμος: Η αποκάλυψη της Αθηνάς θα συνταράξει την οικογένειά της

    Μπέσσυ Αργυράκη: Κάηκε το σπίτι της από τη φωτιά στην Κορινθία



    ΣΧΟΛΙΑ