ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Gazpacho, η πιο διάσημη ντοματόσουπα του κόσμου. H Ισπανική κρύα σούπα ντομάτας γκασπάτσο σερβίρεται τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και η γεύση της είναι το κάτι άλλο.
Τα υλικά της είναι αυτά που βάζουμε στη χωριάτικη σαλάτα. Ταιριάζει πολύ στην ελληνική γεύση αυτός ο συνδυασμός. Η Αργυρώ Μπραμπαρίγου, λοιπόν, μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να ετοιμάσουμε την πιο νόστιμη Gazpacho. Δοκιμάστε την!
Υλικά
1 κιλό ντοματες (ρόμα-πομοντόρια μακρόστενα)
1 αγγούρι (λεπτό τρυφερό)
1 πιπεριά κόκκινη
1 μικρή πιπεριά πράσινη
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
1/2 ξερό κρεμμύδι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.σ ξύδι από κρασί
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
φέτες μπαγκέτα
1 σκ. σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Για τη σούπα γκασπάτσο (gazpacho), πλένουμε, στεγνώνουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ψίχουλα του ψωμιού, αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο με το ξύδι.
Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και ζουλάμε τα λαχανικά ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους.
Σκεπάζουμε τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφού μαριναριστούν τα υλικά για τη σούπα γκασπάτσο, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Για τα σκορδόψωμα
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες.
Τις βάζουμε σε ταψάκι στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ραντίζουμε με το κομμένο σκόρδο, αλείφουμε το ψωμί. Ραντίζουμε ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε τα σκορδόψωμα κρουτόν σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 7΄να ροδίσουν.
Σερβίρουμε την κρύα σούπα gazpacho σε πιάτα, παγωμένη. Γαρνίρουμε με δυόσμο ή βασιλικό και 1 φρυγανισμένη μπαγκέτα.
Δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για την ωραιότερη σούπα γκασπάτσο εδώ.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima Bank για ελληνικές τράπεζες: Ανεβάζει τις τιμές στόχους, κορυφαία επιλογή η Eurobank
- Νάνσυ Τάση: Νέα διευθύντρια σύνταξης στον ΣΚΑΪ
- Έλληνες εφοπλιστές: Πρωτιά με παραγγελίες τάνκερ σχεδόν 40 δισ. δολαρίων
- Εμπόριο στην Ευρωζώνη: Απώλειες €1 δισ. τον Απρίλιο λόγω ενέργειας – Πώς πέρασε από το πλεόνασμα στο έλλειμμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.