ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία πρωτότυπη ιδέα για φρέσκα φασολάκια και μεσογειακά αρώματα που θα αγαπήσετε!
Μία υπέροχη συνταγή για φασολάκια μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης και υπόσχεται ότι είναι ένα πιάτο που θα αγαπήσουν όλοι. Πλούσιο σε γεύση και νοστιμιά. Ο σεφ μας συμβουλεύει να προσέξουμε να μην παραβράσουμε τα φασολάκια, ώστε να διατηρηθούν τραγανά.
Υλικά
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. απάκι, κομμένο σε φέτες
100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
700 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Άνηθο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το απάκι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα φασολάκια από τα κοτσάνια τους, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξουν.
Κατόπιν, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μάραθο, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι κι έπειτα, προσθέτουμε τα φασολάκια και σοτάρουμε για ακόμα 5-6 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 25 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τη φέτα, τη λιαστή ντομάτα, το απάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με άνηθο.
Πηγή: giorgostsoulis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κασσελάκης: Ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας στις 7-8 Φεβρουαρίου
- Λίνα Μενδώνη: Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης
- Φλωρίδης: Εκτιμώ που δύο πολιτικοί αρχηγοί που τιμήθηκαν με θέση στον εξώστη, ήρθαν στη Βουλή να αντιπαρατεθούν μαζί μου
- Φλωρίδης: Η μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη έχει δώσει ήδη εντυπωσιακούς ρυθμούς επιτάχυνσης